Use Case

Flexibele Clips Mounting Unit voor POLYTEC

Een flexfeeder met vision systeem voorziet de robot van informatie hoe de clips georiënteerd zijn. Deze toepassing zorgt ervoor dat er ook andere types clips geplaatst kunnen worden wanneer dat gewenst is. Dit maakt de unit toekomstbestendig.

De machine voldoet volledig aan de vooraf gestelde eisen op het gebied van productiviteit, veiligheid en gebruikersvriendelijkheid.

Over POLYTEC Roosendaal

POLYTEC maakt visionaire kunststofoplossingen. Met haar uitgebreide productportfolio en technologische knowhow levert de POLYTEC GROUP vernieuwende oplossingen voor een groot aantal toepassingen en markten zoals bijvoorbeeld de auto-industrie.

Assemblage van de bodemplaat

Vanuit haar oplossingsgerichte en proactieve aanpak nam POLYTEC contact op met Total Productivity (TP) met de vraag een oplossing te vinden voor het assembleren van clips en moeren op de bodemplaat. Deze clips en moeren zijn noodzakelijk bij de montage van het paneel onder de auto. Daarnaast moet er geluidsabsorberend materiaal op dit paneel worden bevestigd om het geluidsniveau van de auto te beperken.

Productiviteitsdoelstelling

Vereist is dat één operator 150.000 van deze assemblages per jaar kan samenstellen die gegarandeerd voldoen aan de benodigde kwaliteit en veiligheid. Naast de voorgeschreven productiviteitsdoelstelling is gebruiksveiligheid volgens CE-richtlijnen natuurlijk essentieel.

Optimale productiviteit

TP heeft hiervoor een robot-cel ontwikkeld. Door gebruik te maken van een ladesysteem kunnen operator en robot tegelijk werken. Hierdoor wordt een optimale productiviteit behaald. Een flex-feeder in combinatie met vision techniek voorziet de robot van de juiste clips. Gebruik van de vision controle zorgt dat er ook andere types clips geplaatst kunnen worden wanneer dat gewenst is. Dit maakt de unit toekomstbestendig.

Flexibel machine concept

Na een grondige testperiode op locatie bij TP is de apparatuur direct na afname in productie gezet. De unit voldoet volledig aan de eisen op gebied van productiviteit en gebruikersvriendelijkheid. Ralph Stassen, Project Manager bij POLYTEC, zegt dan ook: “Deze clips mounting unit is ideaal voor ons omdat al onze operators ermee kunnen werken. Dit maakt het inplannen heel erg praktisch. De producten die POLYTEC ontwikkelt en produceert worden toegepast op diverse voertuigen.

Als toeleverancier worden we regelmatig geconfronteerd met wijzigingen in het productontwerp. Het machine concept dat TP hiervoor ontwikkeld heeft, biedt ons de flexibiliteit die we nodig hebben om daar op in te spelen.”

Het resultaat van heldere communicatie

Over het gelopen traject is Ralph ook erg tevreden: “Door goede communicatie en documentatie tijdens het project wisten we op ieder moment waar we aan toe waren en wat we konden verwachten”.

Interesse in een soortgelijk project voor uw bedrijf?

Heeft u doelen op het gebied van productiviteitsverbetering? Spreken onze aanpak en portfolio u aan? Of wilt u meer weten over productie- en assemblagesystemen, robotica of VisualFactory digitale werkinstructies?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ralph Stassen - Project Manager POLYTEC

Ralph Stassen

Project Manager POLYTEC

“Door goede communicatie en documentatie tijdens het project wisten we op ieder moment waar we aan toe waren en wat we konden verwachten”.

logo Total Productivity