Over Total Productivity

 Total Productivity is eind 2008 in haar huidige vorm ontstaan uit IPA-TP door een buy-out van de Benelux markt. Sinds die tijd concentreren wij ons op producerende bedrijven in de Benelux.

Deze korte afstand tot onze klanten maakt het mogelijk om intensief samen te werken en optimaal maatwerk te leveren. We kunnen ons daardoor bogen op een vaste klantenkring, die reikt van innovatieve MKB bedrijven tot en met gerenommeerde marktleiders.

Alkmaarsche IJzer- en Metaalgieterij

De  voormalige Alkmaarsche IJzer- en Metaalgieterij, opgericht in 1879bron: Onbekend / Collectie Regionaal Archief Alkmaar / FO 1006336.

Historie

IPA-TP

IPA-TP heeft in 1998  de industriële automatiseringsactiviteiten van de Nederlandse Machinefabriek Alkmaar (NMA) overgenomen.

Nederlandse Machinefabriek Alkmaar

NMA was als onderdeel van Philips eerder bekend onder de naam Philips Machinefabriek Alkmaar. Begin jaren ’90 is zij verzelfstandigd toen Philips besloot dat industriële automatisering niet tot de kernactiviteiten van Philips behoorde.

Philips dochter

In 1960 werd de Alkmaarsche IJzer- en Metaalgieterij een volledige dochter van Philips. Onder de naam Philips Machinefabriek Alkmaar ging zij vanaf 1970 productiemachines maken en voorzag ze Philips-fabrieken wereldwijd van assemblage- en productiesystemen.

Alkmaarsche IJzer- en Metaalgieterij

De Alkmaarsche IJzer- en Metaalgieterij is opgericht in 1879. Deze fabriek heeft vele producten vervaardigd, waaronder overwegbomen en seininstallaties voor de Spoorwegen.