Use Case

Robot & vision integratie bij Philips Drachten

Speciaalmachine die volautomatisch de aanspuitingen van spuitgietcomponenten verwijdert. De machine is ontworpen met product flexibiliteit als belangrijkste uitgangspunt.

Volledig automatisch worden de aanspuitingen van de spuitgietcomponenten nauwkeurig verwijderd

Philips Drachten

Philips Drachten ontwikkelt hoogkwalitatieve, consumentgerichte producten voor de wereldwijde markt. Voorbeelden van deze producten zijn scheerapparaten, baardtrimmers, stofzuigers, SENSEO® koffiemachines, haardrogers en epilatoren.

Philips Drachten is al sinds 1950 hét productiecentrum van scheerapparaten.

Productieautomatisering

Total Productivity heeft recent productieautomatisering geleverd aan Philips Consumer Lifestyle. Een speciaalmachine die  volautomatisch de aanspuitingen van spuitgietcomponenten verwijdert. Deze machine is ontworpen met product flexibiliteit als belangrijkste uitgangspunt.

Flexibiliteit door uitwisselbaarheid

De flexibiliteit is gerealiseerd door de product afhankelijke machinedelen te beperken en verwisselbaar te maken. Ook de vraag van de klant om delen van een bestaande installatie te hergebruiken is in het ontwerp meegenomen en uitgevoerd. Dit concept biedt daarom volop toepassingsmogelijkheden voor de kunststofverwerkende industrie.

Producthandling door robots

Volledig automatisch worden de aanspuitingen van de spuitgietcomponenten nauwkeurig verwijderd. De product handling wordt verzorgd door twee Adept SCADA-robots. Het ponsproces wordt gerealiseerd door middel van een indexerende draaitafel met vier verwisselbare onderstempels in combinatie met één bovenstempel. Dit principe werd door ons reeds in 2014 ontwikkeld en is daarna verder doorontwikkeld.

Vision applicatie

Een vision applicatie borgt de belading en ontlading van de desbetreffende producten in de juiste oriëntatie.

Supervisory Control & Data Acquisition (SCADA)

Verzamelen, doorsturen, verwerken en visualiseren van meet- en regelsignalen van verschillende machines in grote industriële systemen vindt plaats door een SCADA-systeem. Een SCADA-systeem bestaat uit een computer met daarop de SCADA-software.

Interesse in een soortgelijk project voor uw bedrijf?

Heeft u doelen op het gebied van productiviteitsverbetering? Spreken onze aanpak en portfolio u aan? Of wilt u meer weten over productie- en assemblagesystemen, robotica of VisualFactory digitale werkinstructies?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Philips logo
logo Total Productivity