Use Case

Parallel ontwikkelen van product en productielijn

 Gelijk met de ontwikkeling van een nieuw product werd de ontwikkeling van de bijbehorende assemblagelijnen gestart. Doel van deze exercitie is het mogelijk maken van een snelle productiestart en marktintroductie.

Een bijzonder traject waarin nauwe samenwerking noodzakelijk was.

hangende flow assemlagelijn

Over thyssenkrupp

thyssenkrupp Home Solutions NV uit Krimpen aan den IJssel is sinds 1953 één van de belangrijkste spelers op de Nederlandse markt van trapliften, huisliften en plateauliften. In alle producten en diensten van thyssenkrupp Home Solutions spelen kenmerken als innovatie, kwaliteit, service en gebruiksvriendelijke technologie een grote rol.

Snellere marktintroductie

Thyssenkrupp en Total Productivity zijn samen de uitdaging aangegaan in een bijzonder traject, waarin nauwe samenwerking noodzakelijk is. Gelijk met de ontwikkeling van een nieuw product werd de ontwikkeling van de bijbehorende assemblagelijnen gestart. Doel van deze exercitie is  het mogelijk maken van een snellere productiestart en marktintroductie.

Vertraging voorkomen

Remco Bliek, Projectleider van Total Productivity, merkt op: “Twee elementen zijn bijzonder in dit project, het product moet voor een aantal details eerst nog de design-freeze fase passeren. Aan ons dus de uitdaging om in deze fase de interfaces tussen product en productiesysteem te bewaken. Daarnaast is het belangrijk de ontwikkeling en bouw zonder onnodige vertraging door te zetten.”

Integratie van digitale werkinstructies

Bovendien onderscheiden deze nieuwe productielijnen zich door de turnkey integratie van VisualFactory digitale werkinstructies. De koppeling met het ERP systeem zorgt ervoor dat er one-piece-flow geproduceerd kan worden. De assemblage operators krijgen nu op het juiste moment de order- en productinstructies gepresenteerd.

Lean principes

Met de software van Visual Factory worden een aantal op lean principes gebaseerde modules toegepast, zoals Andon call support en in-line kwaliteitsborging.”

Interesse in een soortgelijk project voor uw bedrijf?

Heeft u doelen op het gebied van productiviteitsverbetering? Spreken onze aanpak en portfolio u aan? Of wilt u meer weten over productie- en assemblagesystemen, robotica of VisualFactory digitale werkinstructies?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
logo Total Productivity
thyssenkrupp logo
VisualFactory logo