Use Case

Compleet geautomatiseerde flush unit geeft volledige controle over het spoelproces

De belangrijkste uitdaging bij de ontwikkeling van deze flush unit was de hoeveelheid stappen die in een kort tijdsbestek moeten worden doorlopen:
Dit begint bij de handling van de verpakking, vervolgens het flushen zelf en niet minder belangrijk: de controle van de diverse procesparameters tijdens het flushproces én van het eindresultaat.

Zo is het voor de kwaliteit en snelheid van het flushproces van belang dat er voldoende flow beschikbaar is. Zeker wanneer er dubbel gespoeld wordt.

automatische spoel-unit

Over OneCircle

OneCircle, voorheen bekend als Lightweight Containers , is een familiebedrijf die duurzame verpakkingen ontwerpt, ontwikkelt en produceert voor dranken en vloeistoffen.

Keykeg

KeyKeg & UniKeg zijn producten van OneCircle. Het circulaire ontwerp van de KeyKeg maakt het tot de meest revolutionaire verpakkingsvorm op het gebied van duurzaamheid.

Uitbreiding productielijn

Total Productivity heeft voor Keykeg de productielijn uitgebreid met een volledig geautomatiseerde spoelunit. Dit in uitbreiding op onze eerdere levering van een complete productielijn.

Flushen is op zichzelf geen nieuw proces, maar volledig geautomatiseerd flushen is dat wel.

De belangrijkste uitdaging bij de ontwikkeling van de flush unit was de hoeveelheid stappen die in een kort tijdsbestek moeten worden doorlopen:
Dit begint bij de handling van de verpakking, vervolgens het flushen zelf en niet minder belangrijk: de controle van de diverse procesparameters tijdens het flushproces én van het eindresultaat. Zo is het voor de kwaliteit en snelheid van het flushproces van belang dat er voldoende flow beschikbaar is. Zeker wanneer er dubbel gespoeld dient te worden.

Gebruikersvriendelijke app

Bij deze spoelunit is gebruik gemaakt van een ventielterminal waarvan de functie van ieder afzonderlijk ventiel wordt bepaald door middel van een gebruikersvriendelijke app. Dit betekent dat je met dezelfde hardwarecomponent een veelvoud aan functies kunt realiseren zonder hiervoor afzonderlijke componenten in te hoeven zetten. De opvolgende processtappen verlopen hierdoor volledig geautomatiseerd.

Gedigitaliseerde pneumatiek biedt ook voordelen voor de eindgebruiker

Deze gedigitaliseerde pneumatiek van Festo biedt tevens belangrijke voordelen voor de eindgebruiker. Zo kan hij zijn unit via de ventielterminal ook manueel bedienen en hier stapsgewijs verschillende testen op uitvoeren. Dit is onder meer belangrijk bij het wisselen van de spoelkoppen om een andere verpakking te kunnen flushen. Monteurs kunnen dan direct kunnen testen op functionaliteit en lekdichtheid.

Interesse in een soortgelijk project voor uw bedrijf?

Heeft u doelen op het gebied van productiviteitsverbetering? Spreken onze aanpak en portfolio u aan? Of wilt u meer weten over productie- en assemblagesystemen, robotica of VisualFactory digitale werkinstructies?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

OneCircle Keykeg logo
logo Total Productivity