Use Case

Compleet geautomatiseerde flush unit geeft volledige controle over het spoelproces

De belangrijkste uitdaging bij de ontwikkeling van deze flush unit was de hoeveelheid stappen die in een kort tijdsbestek moeten worden doorlopen:
Dit begint bij de handling van de verpakking, vervolgens het flushen zelf en niet minder belangrijk: de controle van de diverse procesparameters tijdens het flushproces én van het eindresultaat.

Zo is het voor de kwaliteit en snelheid van het flushproces van belang dat er voldoende flow beschikbaar is. Zeker wanneer er dubbel gespoeld wordt.

geautomatiseerde flushunit

Over OneCircle

OneCircle, voorheen bekend als Lightweight Containers , is een familiebedrijf die duurzame verpakkingen ontwerpt, ontwikkelt en produceert voor dranken en vloeistoffen.

Keykeg

KeyKeg & UniKeg zijn producten van OneCircle. Het circulaire ontwerp van de KeyKeg maakt het tot de meest revolutionaire verpakkingsvorm op het gebied van duurzaamheid.

Uitbreiding productielijn

Total Productivity heeft voor Keykeg de productielijn uitgebreid met een volledig geautomatiseerde spoelunit. Dit in uitbreiding op onze eerdere levering van een complete productielijn.

Flushen is op zichzelf geen nieuw proces, maar volledig geautomatiseerd flushen is dat wel.

De belangrijkste uitdaging bij de ontwikkeling van de flush unit was de hoeveelheid stappen die in een kort tijdsbestek moeten worden doorlopen:
Dit begint bij de handling van de verpakking, vervolgens het flushen zelf en niet minder belangrijk: de controle van de diverse procesparameters tijdens het flushproces én van het eindresultaat. Zo is het voor de kwaliteit en snelheid van het flushproces van belang dat er voldoende flow beschikbaar is. Zeker wanneer er dubbel gespoeld dient te worden.

Gebruikersvriendelijke app

Bij deze spoelunit is gebruik gemaakt van een ventielterminal waarvan de functie van ieder afzonderlijk ventiel wordt bepaald door middel van een gebruikersvriendelijke app. Dit betekent dat je met dezelfde hardwarecomponent een veelvoud aan functies kunt realiseren zonder hiervoor afzonderlijke componenten in te hoeven zetten. De opvolgende processtappen verlopen hierdoor volledig geautomatiseerd.

Gedigitaliseerde pneumatiek biedt ook voordelen voor de eindgebruiker

Deze gedigitaliseerde pneumatiek van Festo biedt tevens belangrijke voordelen voor de eindgebruiker. Zo kan hij zijn unit via de ventielterminal ook manueel bedienen en hier stapsgewijs verschillende testen op uitvoeren. Dit is onder meer belangrijk bij het wisselen van de spoelkoppen om een andere verpakking te kunnen flushen. Monteurs kunnen dan direct kunnen testen op functionaliteit en lekdichtheid.

Interesse in een soortgelijk project voor uw bedrijf?

Heeft u doelen op het gebied van productiviteitsverbetering? Spreken onze aanpak en portfolio u aan? Of wilt u meer weten over productie- en assemblagesystemen, robotica of VisualFactory digitale werkinstructies?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Hoe je hoge kwaliteitseisen haalt met handmatige assemblage – visual factory

Vaak is het een dilemma. Om complexe producten van hoge kwaliteit te assembleren, heb je hoogopgeleide operators nodig. Maar ja, omdat hoogopgeleide operators minder interesse hebben voor repeterend werk, houden ze dat minder lang vol en ze zijn kostbaar. Hoe los je dat op?

OFFshoring en REshoring zijn bekend, maar wat is PREshoring? 

Voordat je aan offshoring denkt, denk eerst eens aan productie in eigen land: preshoring dus. De lead-time wordt daarmee aanzienlijk verkort. Lokale productie biedt ook meer zicht op de productkwaliteit en geeft meer flexibiliteit om snel in te spelen op veranderingen in de vraag.  

Teamlid in de schijnwerpers – Dennis Broers

Maak kennis met de mensen bij Total Productivity. In vijf vragen en vijf antwoorden kom je meer te weten over een teamlid. Dit keer Dennis Broers, Project Engineer.

WORKSHOP flexibele manufacturing

Best lastig: snel, efficiënt en effectief produceren in lage aantallen én met veel variëteit in de producten. Flexibele manufacturing dus. Hoe pak je dat aan? Een workshop op 11 mei georganiseerd door TNO, Hi Delta, Wederic en een groep integratoren, waaronder Total Productivity, probeerde daar handvaten aan te geven.

Bouw je eigen give-away tijdens de bedrijven dagen!

Een te leuke workshop die je niet mag missen! De Kom-Binnen-Bij-Bedrijven dagen zijn een perfecte gelegenheid om ons proces aan den lijve te ervaren. Sterker nog, je gaat je eigen give-away bouwen.

Truck boordevol inspiratie op terrein Total Productivity

De indrukwekkende truck van onze leverancier Festo vol techniek (Technoferium Tour 2021) stond op ons terrein geparkeerd. Een ontzettend interessante en vooral praktische manier om kennis te maken met innovaties voor de industriële automatisering en zo konden we die ook van dichtbij ervaren.

Bouwen aan toekomstbestendigheid Total Productivity

Om het fundament van Total Productivity te versterken, zijn Alex Valkering en Joery Brown eind 2021 medeaandeelhouder geworden. Zo worden talentvolle krachten binnen Total Productivity vastgehouden en wordt het hart van de organisatie geleidelijk aan verjongd.

Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen | 21 t/m 26 maart

Rij jij elke dag langs ons pand? Wil je ons bedrijf eens van binnen bekijken? Of ervaren hoe het is om bij ons te werken? Dan is dit je kans! Kom bij ons langs tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen want Total Productivity doet ook mee.

Aan de lopende band productiviteit verhogen

Steeds meer producenten geven hun klanten de keuze uit allerlei opties om hun aankoop te “customizen”. Een groot pluspunt voor de verkoop, maar een uitdaging voor de productie. Want hoe produceer je zulke gevarieerde bestellingen zo efficiënt mogelijk? Dat is een vraag waar Total Productivity wel raad mee weet.

Opbouw van assemblagelijn Quooker Cube – timelapse

Recent hebben we de assemblagelijn voor de Quooker CUBE opgebouwd en geïnstalleerd op locatie. In samenwerking met hen hebben we daar videobeelden van geschoten. Deze timelapse video is daarvan het resultaat.

Informatie over totstandkoming tot werking van deze high-end assemblagelijn delen we met u in de volgende editie van TP-Update.

OneCircle Keykeg logo
logo Total Productivity