Use Case

Plaatsen van compression limiters

Voor een toeleverancier in de automobielindustrie hebben we een speciaalmachine ontworpen voor het plaatsen van compression-limiters in kunststof panelen. Deze inserts zonder schroefdraad versterken het plastic zodat het product bestand is tegen de drukkracht die wordt uitgeoefend wanneer een bout wordt vastgedraaid.

automatisch plaatsen van compressie begrenzers

Werking van de machine

  • Een operator plaatst per machinecyclus twee kunststof panelen in productspecifieke mallen.
  • De inserts worden met behulp van een trilvuller per stuk aangevoerd waarna een SCARA robot deze één voor één plaatst op 8 verschillende posities.
  • De machine controleert vervolgens vóór de persslag de correcte aanwezigheid van de limiters en na het persproces op juiste plaatsing van deze inserts.
  • Nadat de operator de panelen heeft verwijderd start de nieuwe cyclus.

Poka Yoke

Het productieproces is zodanig ingericht dat het nagenoeg onmogelijk is om fouten te maken (poka yoke).

Uniek in nauwkeurigheid

Het unieke aan deze machine is de nauwkeurigheid van componentplaatsing en persen van de inserts binnen de maatafwijkingen van het product. De productspecifieke mallen zijn uitwisselbaar zodat in de toekomst met een beperkte investering, de machine geschikt gemaakt kan worden voor andere producten.

Interesse in een soortgelijk project voor uw bedrijf?

Heeft u doelen op het gebied van productiviteitsverbetering? Spreken onze aanpak en portfolio u aan? Of wilt u meer weten over productie- en assemblagesystemen, robotica of VisualFactory digitale werkinstructies?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Polytec
logo Total Productivity