Industriële machinebouw is duurzame machinebouw

Een technische storing die het volledige productieproces plat legt. De gruwel voor elke onderneming in de maakindustrie. Maar het wordt nog vervelender als het onderdeel wat de problemen oplevert niet (meer) verkrijgbaar is.

Dit is exact de reden waarom Total Productivity er tijdens het engineeringproces al voor kiest om tijd te steken in verkrijgbaarheid van componenten in de toekomst en de onderhoudsgevoeligheid van onderdelen in het productiesysteem. Joery Brown, Manager Projects bij Total Productivity deelt zijn visie.

Joery Brown over industriële machinebouw

Overdimensionering

“Eigenlijk is ons uitgangspunt heel simpel, bij twijfel kiezen we liever voor overdimensie. De meerprijs van overgedimensioneerd materiaal heeft uiteindelijk een te verwaarlozen impact.

Uiteindelijk telt alleen de algehele prestatie van het productiesysteem. De duurzaamheid en robuustheid van het systeem is daarin van wezenlijk belang.”

Gebruik van triple-A merken bij industriële machinebouw

Op dagelijkse basis ontwerpt Total Productivity productiesystemen voor de maakindustrie. Om risico op stilstand te vermijden maken wij daarom gebruik van componenten en merken die zich bewezen hebben in betrouwbaarheid en verkrijgbaarheid.

“Deze Triple-A Merken hebben een reputatie hoog te houden en maken dat ook waar. Natuurlijk worden ook bij deze merken componenten uitgefaseerd. Maar daar word je vaak al jaren vooraf over geïnformeerd. Daarnaast word je verwezen naar een alternatief component. De uitgefaseerde componenten kunnen nog jarenlang nageleverd worden.”

“De industriële machinebouw loopt bewust wat achter”

“Omdat het bij productiemachines altijd gaat om de primaire functionaliteit, stellen we ons bij de ontwikkeling van een machine wat behoudend op. Als er een keuze gemaakt moet worden tussen innovatie of robuustheid kiezen we vaak voor het laatste.”

PLC met HMI als eerste keuze

“Zo verkiezen wij primair de PLC (Programmable Logic Controller) in combinatie met een HMI (Human Machine Interface) boven een (industriële) computer met monitor.

De combinatie PLC met HMI is bedrijfszeker en robuust. Daarnaast zijn reserveonderdelen doorgaans goed verkrijgbaar.

In overleg met onze klanten wordt soms een afwijkende keuze gemaakt, wij borgen echter wel altijd de industrialiteit van het totale productiesysteem”.

TP kiest voor betrouwbaarheid en robuustheid

“Om deze reden lopen we ook weleens een opdracht mis. Dat is jammer, maar is voor ons geen reden om lager in te zetten. De betrouwbaarheid en robuustheid van door ons ontwikkelde productiesystemen mag nooit lijden onder keuzes van cruciale componenten.”

Industriële machinebouw met Siemens HMI en PLC

Interesse in een soortgelijk project voor uw bedrijf?

Spreekt onze aanpak en portfolio u aan?
En heeft u doelen op het gebied van productiviteitsverbetering? 

 

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.