Veel gestelde vragen

Ik wil mijn productieproces optimaliseren. Waar moet ik beginnen?

Bij het optimaliseren van uw productieproces komt er veel op u af. Heel begrijpelijk want waar moet je beginnen? Met onze expertise en ervaring op het gebied van productie-optimalisatie kunnen we in bijna alle onderdelen van uw productieproces meedenken.

Allereerst starten we met een inventarisatie. Dit is de fase voor het afbakenen van uw doelstellingen en, ook heel belangrijk, het bepalen van alle (technische) randvoorwaarden.

Van daaruit creëren we stapsgewijs, en samen met u, een concept voor de verbeterde productie-inrichting. In veel gevallen wordt deze conceptfase losgetrokken van het totale project en leveren we u een TP Concept Study.

Na het creëren van het concept begint de TP Engineeringsfase zodat we een gedetailleerde situatie van het verbeterde productieproces creëren. We maken dan een 3-D tekening van het compleet op te leveren systeem.

Aan de hand van de tekeningen wordt het gehele systeem bij ons op locatie, opgebouwd. In deze fase testen we alle onderdelen en voeren we verbeteringen door.

Na een FAT (Factory Acceptance Test) gaat het systeem op transport en vindt installatie op uw locatie plaats.

keykeg-assemblagelijn

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend, oriënterend gesprek over het optimaliseren van uw productieproces.

Ik breng een nieuw product op de markt. Hoe kan ik zo efficiënt mogelijk assembleren?

De grootste slag bij efficiënt (en kosteneffectief) assembleren valt te behalen bij het ontwerp van uw product. Wanneer uw product nog niet is uitontwikkeld, kunnen wij aanschuiven bij FMEA (analyse van mogelijke fouten in product en/of assemblage) sessies en suggesties doen om zo effectief mogelijk te produceren. Maar ook kunnen we kijken hoe we de kwaliteit van uw product kunnen optimaliseren door de assemblage te verbeteren. Misschien is uw product met kleine aanpassingen wel eenvoudiger te produceren of kunnen we potentiële assemblagerisico’s reduceren.

Daarnaast kunnen we, via technische analyses en ROI berekeningen, bepalen of er geautomatiseerd of handmatig geassembleerd moet worden.

Voor deze stappen is onze TP Concept Study het perfecte instrument.

Lees hier meer over TP Concept Study.

assemble-tolight als aanvulling op digitale werkinstructies

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend, oriënterend gesprek over zo efficiënt mogelijk assembleren.

De vraag naar mijn product stijgt. Hoe kan ik mijn productie het beste opschalen?

Het gevolg van een stijgende vraag naar uw product is dat uw ROI calculatie ook wijzigt.  Een ideaal moment om te onderzoeken of uw productie geautomatiseerd kan worden zodat de  marge geoptimaliseerd kan worden, als bijvangst wordt de kwaliteit van het eindproduct doorgaans ook verbeterd.

Technische innovaties volgen elkaar snel op dus wellicht dat een automatiseringsslag nu veel eenvoudiger en betaalbaarder is dan een aantal jaar geleden. Via een TP Concept Study met technische analyses en ROI berekeningen kunnen wij bepalen of automatisering daadwerkelijk interessant voor u is.

Aan de hand van de concept study kunnen we bijvoorbeeld ook bepalen of het beter is om de bestaande assemblagelijn te verdubbelen (kopiëren) of om de output van de bestaande lijn te verhogen door assemblagestappen te vereenvoudigen of te automatiseren.

Lees hier meer over TP Concept Study.

Polytec-use-case

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend, oriënterend gesprek over het opschalen van uw productie.

Mijn klant wil dat ik Just In Time lever. Hoe ga ik over naar one-piece-flow productie?

Bij orderspecifieke productie van complexe producten is one-piece-flow de oplossing om te besparen op (tussen)voorraden. Ook realiseert u snelle levertijden en kunt u snel inspelen op gewijzigde situaties.

Bij one-piece-flow volgen de processtappen van uw assemblagelijn elkaar snel op en komen de goederen niet stil te liggen. Dit wordt binnen de Lean filosofie gezien als de beste manier om producten te realiseren. Dat is best complex maar wij van Total Productivity hebben veel kennis op dit gebied en kunnen u in dit proces begeleiden.

Een goede organisatie van het proces is hierbij key. Een database met orders waaraan producten en opties zijn gekoppeld, is hierbij het uitganspunt. Zo weten operators (en/of machines) aan de assemblagelijn wat er moet gebeuren wanneer een order bij het desbetreffende station aankomt. Het aanleggen van productiehistorie ten behoeve van traceability behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden bij de systemen die wij bedenken en bouwen.

Wij kunnen u ondersteunen bij het creëren van integraties van de ERP en MES systemen (van uw klant, de eindklant) aan de ene kant en de aansturing van de assemblagelijn aan de andere kant. Zo verloopt het productieproces van input tot de uiteindelijke assemblage het meest efficiënt.

Lees hier meer over one-piece-flow.

SAG Alutech one-piece-flow

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend, oriënterend gesprek over one-piece-flow productie.