Use Case

Implementatie VisualFactory digitale werkinstructies

Al in 2015 heeft RAVO de keuze gemaakt om VisualFactory werkinstructie software in gebruik te nemen. RAVO, producent van straatveegmachines, koos voor VisualFactory om de complexe montage te borgen.

De software is  gekoppeld aan het ERP systeem, hierdoor kunnen ze orderspecifiek werkinstructies aanbieden.

Visual Factory op de werkvloer bij RAVO

Veranderen van werkwijze

In de productie werden in het verleden mappen met papieren documenten gebruikt voor de werkinstructies, hierdoor kostte het veel tijd om veranderingen in werkinstructies door te voeren en de instructies up-to-date te houden. Veel kennis was geborgd bij de monteurs en de inwerktijd van een nieuwe medewerker was een lang en intensief proces. De kwaliteit van het eindproduct was daardoor moeilijk te borgen.

Cultuurverandering door bedrijfsbrede implementatie

Er is bewust gekozen om VisualFactory per afdeling te implementeren. Na de pilot op de motoren afdeling is het systeem verder uitgerold over de gehele productie. Het maken van de instructies is een intensieve klus. In de loop van de tijd is daarom gekozen om met 3 instructieniveaus te werken. Zo kwam er voortgang in de breedte van de organisatie en kon de software sneller in de hele productie uitgerold worden. Daardoor werd het ook eenvoudiger om de nodige cultuurverandering bedrijfsbreed in gang te zetten.

Beheersen van de productiekwaliteit

Nu er geruime tijd ervaring is opgedaan met VisualFactory kan er gesteld worden dat RAVO een grote stap heeft gezet op het beheersen van de productie kwaliteit. RAVO heeft nu een krachtig productie-ondersteunend instrument in handen en heeft daarmee de mogelijkheid om de productiekwaliteit en -efficiency blijvend te monitoren en bij te sturen waar nodig.

Nelly Raap-Appel, Manager Operations Control bij RAVO, vat het VisualFactory project treffend samen:

“Voordat we VisualFactory in gebruik hadden genomen produceerden we aan de hand van een stratenboek, nu doen we dat met een geïntegreerd navigatiesysteem”

Interesse in een soortgelijk project voor uw bedrijf?

Heeft u doelen op het gebied van productiviteitsverbetering? Spreken onze aanpak en portfolio u aan? Of wilt u meer weten over productie- en assemblagesystemen, robotica of VisualFactory digitale werkinstructies?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Nelly Raap-Appel

Manager Operations Control RAVO Fayat

“Voordat we VisualFactory in gebruik hadden genomen produceerden we aan de hand van een stratenboek, nu doen we dat met een geïntegreerd navigatiesysteem”

logo Total Productivity
RAVO Fayat logo
VisualFactory logo