Use Case

One-piece-flow assemblagelijn met robot vision cell

One-Piece-Flow Assemblagesysteem dat wordt gevoed met informatie direct uit het ERP-systeem van de eindklant. De verlangde levertijd vereist een minimale doorlooptijd en lage foutmarge. Bij ieder product wordt daarom orderspecifieke werkinstructie getoond.

Ook de gereedschappen van de operator zijn afgesteld op foutloze montage. Na het plaatsen van alle onderdelen vindt 100% controle plaats door een Robot Vision Cell.

Over SAG Alutech

SAG Alutech Nederland B.V. is specialist in ontwikkeling en productie van brandstoftanks, hydraulische tanks en opslagkasten van aluminium, staal en RVS voor de bedrijfswagenindustrie. Zij is een ontwikkelingspartner voor alle grote truck- en busfabrikanten.

Just in Time (JIT) aanleveren

Na een klantvraag om verschillende typen brandstoftanks compleet geassembleerd en Just-in-Time (JIT) aan te leveren, zocht Alutech contact met Total Productivity.

One-piece-flow assembleren

Het verzoek om een assemblagelijn te ontwikkelen met 100% kwaliteitscontrole is daarna door ons als volgt uitgewerkt:

 

  • Om redenen van flexibiliteit en soepele doorstroming kozen we voor een one-piece-flow-systeem.
  • Het assemblagesysteem wordt gevoed met informatie direct uit het ERP-systeem van de eindklant. Met deze informatie worden de juiste tanks in de lijn geplaatst.
  • De gewenste korte levertijd vereist een minimale doorlooptijd en een lage foutmarge. Bij ieder product wordt daarom een orderspecifieke werkinstructie getoond.
  • De gereedschappen die de operator gebruikt voor assemblage zijn voor een deel door onszelf ontwikkeld en afgesteld op foutloze montage.
  • De schroefkoppeling is verbonden met het ERP-systeem waar alle uitgevoerde handelingen worden vastgelegd.
  • Na het plaatsen van de onderdelen vindt er controle van de brandstoftank plaats door een Robot Vision Cell. Deze voert een 100% inspectie uit op het eindresultaat.

Prettige samenwerking leidt tot een perfect resultaat

Jan Daan van Weerdhuizen, Manager Operations bij Alutech Nederland, vat het project als volgt samen: “Ik heb de samenwerking met Total Productivity als erg prettig ervaren door de bereidheid om te luisteren en de goede respons op onze vragen. Wij zijn erg tevreden over de door Total Productivity geleverde installatie en onze klant is heel tevreden met onze dienstverlening.”

Interesse in een soortgelijk project voor uw bedrijf?

Heeft u doelen op het gebied van productiviteitsverbetering? Spreken onze aanpak en portfolio u aan? Of wilt u meer weten over productie- en assemblagesystemen, robotica of VisualFactory digitale werkinstructies?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Jan-Daan van Weerdhuizen - Manager Operations Alutech Nederland

Jan-Daan van Weerdhuizen

Manager Operations SAG Alutech

“Ik heb de samenwerking met Total Productivity als erg prettig ervaren door de bereidheid om te luisteren en de goede respons op onze vragen.

SAG Alutech logo
logo Total Productivity