WORKSHOP flexibele manufacturing

Best lastig: snel, efficiënt en effectief produceren in lage aantallen én met veel variëteit in de producten. Flexibele manufacturing dus. Hoe pak je dat aan? Een workshop op 11 mei georganiseerd door TNO, Hi Delta, Wederic en een groep integratoren, waaronder Total Productivity, probeerde daar handvaten aan te geven.

workshop-flexibele-manufacturing-1
workshop-flexibele-manufacturing-3
workshop-flexibele-manufacturing-2
workshop-flexibele-manufacturing-4

Hands-on workshop flexibele manufacturing

Het was een echte “hands on” workshop waar antwoorden werden gezocht voor verschillende vragen. Welke technieken zijn relevant? Wat kan ik zelf veranderen aan mijn productieprocessen? En waar moet ik beginnen?

De workshop werd goed bezocht

30 eindgebruikers (R&D managers, CEO’s, CTO’s, production managers en experts) afkomstig uit verschillende industrieën zoals aerospace, automotive, consumentenproducten en process deden hieraan mee. Aan de hand van 4 thema’s werden de aspecten van flexibele manufacturing in kaart gebracht. Uiteraard waren dat robotica, data en vision. Maar ook business finance was een belangrijk thema omdat bij technische verandering de eigen organisatie met mensen, middelen en financiën ook mee moet (kunnen) gaan.

Bereikte resultaat

We zijn trots op het bereikte resultaat van de workshop. We hebben de deelnemers eyeopeners gegeven zodat ze een volgende stap kunnen maken. Ook bleek dat dit pas een eerste stap was en er bij de deelnemers behoefte is om meer stappen te maken. Daarom kijken we uit naar een vervolg op deze workshop.

Ook meedoen?

Neem jij graag deel aan de toekomstige workshop? Wil je aansluiten of meer weten? Neem dan even contact op de afdeling flexibele manufacturing van TNO flexman@tno.nl.