Festo truck boordevol inspiratie op terrein Total Productivity

In december stond de indrukwekkende truck van onze leverancier Festo vol techniek (Technoferium Tour 2021) op ons terrein geparkeerd. Een ontzettend interessante en vooral praktische manier om kennis te maken met innovaties voor de industriële automatisering en zo konden we die ook van dichtbij ervaren.

Truck vol inspiratie

Scala aan online engineeringstools

Festo heeft bijvoorbeeld een scala aan online engineeringstools om zowel pneumatische als elektrische componenten te configureren. Iemand van ons riep het zelfs hardop: “Prachtig! Doordat we deze cilinder zo nauwkeurig kunnen aansturen, lijkt het net alsof deze elektrisch werkt maar hij is pneumatisch.”

Trends met kleinere componenten

Ook interessant waren de technische ontwikkelingen zoals het doseren van steeds kleinere hoeveelheden vloeistoffen voor de gezondheidssector. Festo omarmt deze trends met kleinere componenten en sterk geïntegreerde modules voor het regelen van gassen en vloeistoffen.

TCO2 calculator

Klap op de vuurpijl vonden wij de TCO2 calculator. Een variant van de term TCO (Total Cost of Ownership) die door Festo is bedacht om meer nadruk te leggen op duurzaamheid. Een calculator voor het verminderen van de CO2 voetafdruk zodat je niet alleen kosten reduceert maar tegelijkertijd moeder aarde ontziet. Een prachtige win-win situatie.

De TCO2 calculator gaan wij zeker gebruiken in onze projecten om op deze punten, in overleg met onze klanten, een weloverwogen keuze te maken.