Visual Factory volgens RAVO:

“Voordat we Visual Factory gebruikten produceerden we aan de hand van een stratenboek, nu doen we dat met een geïntegreerd navigatiesysteem”

Al in 2015 heeft RAVO de keuze gemaakt om Visual Factory manufacturing software in gebruik te nemen. RAVO, producent van straatveegmachines, koos voor Visual Factory om de complexe montage te borgen. Visual Factory is bij RAVO gekoppeld aan het ERP systeem, hierdoor zijn ze in staat om order specifiek werkinstructies bij een monteur aan te bieden.

Veranderen van werkwijze

In de productie werden in het verleden mappen met papieren documenten gebruikt voor de werkinstructies, hierdoor kostte het veel tijd om veranderingen in werkinstructies door te voeren en de instructies up-to-date te houden. Veel kennis was geborgd bij de monteurs en de inwerktijd van een nieuwe medewerker was een lang en intensief proces. De kwaliteit van het eindproduct was daardoor moeilijk te borgen.

Cultuurverandering door bedrijfsbrede implementatie

Er is bewust gekozen om Visual Factory per afdeling te implementeren. Na de pilot op de motoren afdeling is het systeem verder uitgerold over de gehele productie.

Het maken van de instructies is een intensieve klus. In de loop van de tijd is daarom gekozen om met 3 instructieniveaus te werken. Zo kwam er voortgang in de breedte van de organisatie en kon de software sneller in de hele productie uitgerold worden. Daardoor werd het ook eenvoudiger om de nodige cultuurverandering bedrijfsbreed in gang te zetten.

Beheersen van de productiekwaliteit

Nu er geruime tijd ervaring is opgedaan met Visual Factory kan er gesteld worden dat RAVO een grote stap heeft gezet op het beheersen van de productie kwaliteit. RAVO heeft nu een krachtig productie-ondersteunend instrument in handen en heeft daarmee de mogelijkheid om de productiekwaliteit en -efficiency blijvend te monitoren en bij te sturen waar nodig. Nelly Raap-Appel, Manager Operations Control bij RAVO, vat het Visual Factory project treffend samen:

“Voordat we Visual Factory in gebruik hadden genomen produceerden we aan de hand van een stratenboek, nu doen we dat met een geïntegreerd navigatiesysteem”

Visual Factory software in actie bij Ravo

website Ravo

logo Visual Factory

Nieuws

TNO ontwikkelt canvas model voor optimale samenwerking tussen mens en robot

Als onderdeel van het Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland programma van TNO hebben Alex Valkering en Hans Totté bij het RoboHouse mogen meedenken tijdens een pilot voor een nieuwe workshop. Namelijk de ontwikkeling van een canvas model waarmee de optimale samenwerking en interactie tussen mens en robot bepaald kan worden.

Livestream: Innovatie & economie stimuleren reshoring

De afgelopen tijd heeft duidelijk gemaakt dat onze afhankelijkheid van lagelonenlanden groot is. Onafhankelijk van deze productielanden kunnen opereren is daarmee een gespreksonderwerp geworden.

Maar waarom is er eigenlijk nog zoveel productie in het buitenland? Hoe kunnen we de ketens verkorten en hoe organiseer je de productie in Nederland? We praten er tijdens deze NHNEXT livestream over met Thijs Pennink, Hans Totté, Peter Hobbelen en Marjolijn Dölle.

Business as usual “ondernemen in Corona tijd”

Normaal gesproken spreekt er weinig ambitie uit deze uitspraak, maar tegenwoordig is het nastreven van “business as usual” al een hele uitdaging. Met trots melden we dan ook dat we onze recente projecten zonder vertraging hebben weten op te leveren. Met veel creativiteit hebben we oplossingen gevonden voor de uitdagingen die op ons pad zijn gekomen.

Mark Winter, nieuwe project engineer-constructeur

​Het zoemde al een tijdje door het gebouw: Winter is coming. Op 1 september was het dan zover: Mark Winter start bij Total Productivity als Project engineer-constructeur.

Hoe gaat Total Productivity om met Corona?

De wereld is in de ban van het Corona/Covid-19-virus. De media informeert ons dagelijks over het aantal besmettingen in Nederland. Natuurlijk neemt Total Productivity ook haar verantwoordelijkheid.

Vacatures

Vacature lead-engineer

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een lead-engineer. in deze functie ben je verantwoordelijk voor het (doen) bedenken, ontwerpen, engineeren van een optimaal en gebalanceerd ontwerp wat aan alle functionele-, technische-, kostprijs- en vormgevingseisen voldoet.

Vacature projectmanager

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een projectmanager. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het realiseren van technische projecten van ontwerp tot en met inbedrijfstelling bij de klant.

Vacature service-engineer / onderhoudsmonteur

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een service-engineer / onderhoudsmonteur. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het preventief en correctief onderhouden van door ons ontwikkelde productiesystemen in binnen- en buitenland.

Vacature projectmonteur

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een projectmonteur. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het assembleren, installeren, testen en in gebruik stellen van door ons ontwikkelde productiesystemen.

Contact

Total Productivity BV

Kosterij 4
1721 PN BROEK OP LANGEDIJK
+31(0)226-335013
info@totalproductivity.nl
KvK-nummer: 37147324

©2021 Total Productivity BV