Visual Factory volgens RAVO:

“Voordat we Visual Factory gebruikten produceerden we aan de hand van een stratenboek, nu doen we dat met een geïntegreerd navigatiesysteem”

Al in 2015 heeft RAVO de keuze gemaakt om Visual Factory manufacturing software in gebruik te nemen. RAVO, producent van straatveegmachines, koos voor Visual Factory om de complexe montage te borgen. Visual Factory is bij RAVO gekoppeld aan het ERP systeem, hierdoor zijn ze in staat om order specifiek werkinstructies bij een monteur aan te bieden.

Veranderen van werkwijze

In de productie werden in het verleden mappen met papieren documenten gebruikt voor de werkinstructies, hierdoor kostte het veel tijd om veranderingen in werkinstructies door te voeren en de instructies up-to-date te houden. Veel kennis was geborgd bij de monteurs en de inwerktijd van een nieuwe medewerker was een lang en intensief proces. De kwaliteit van het eindproduct was daardoor moeilijk te borgen.

Cultuurverandering door bedrijfsbrede implementatie

Er is bewust gekozen om Visual Factory per afdeling te implementeren. Na de pilot op de motoren afdeling is het systeem verder uitgerold over de gehele productie.

Het maken van de instructies is een intensieve klus. In de loop van de tijd is daarom gekozen om met 3 instructieniveaus te werken. Zo kwam er voortgang in de breedte van de organisatie en kon de software sneller in de hele productie uitgerold worden. Daardoor werd het ook eenvoudiger om de nodige cultuurverandering bedrijfsbreed in gang te zetten.

Beheersen van de productiekwaliteit

Nu er geruime tijd ervaring is opgedaan met Visual Factory kan er gesteld worden dat RAVO een grote stap heeft gezet op het beheersen van de productie kwaliteit. RAVO heeft nu een krachtig productie-ondersteunend instrument in handen en heeft daarmee de mogelijkheid om de productiekwaliteit en -efficiency blijvend te monitoren en bij te sturen waar nodig. Nelly Raap-Appel, Manager Operations Control bij RAVO, vat het Visual Factory project treffend samen:

“Voordat we Visual Factory in gebruik hadden genomen produceerden we aan de hand van een stratenboek, nu doen we dat met een geïntegreerd navigatiesysteem”

Visual Factory software in actie bij Ravo

website Ravo

website Visual Factory

Nieuws

Hoe gaat Total Productivity om met Corona?

De wereld is in de ban van het Corona/Covid-19-virus. De media informeert ons dagelijks over het aantal besmettingen in Nederland. Natuurlijk neemt Total Productivity ook haar verantwoordelijkheid.

Innovatie en economische ontwikkelingen stimuleren reshoring

Innovatie en economische ontwikkelingen stimuleren reshoring Door de behoefte aan het terug halen van productie activiteiten worden we gedwongen tot ontwikkeling De situatie omtrent COVID19 en de...

Alex Valkering, nieuwe Marketing & Sales manager Total Productivity

Alex Valkering, nieuwe Marketing & Sales manager Total Productivity​ ​Per 1 Augustus is ons team gecompleteerd met de komst van Alex Valkering. Alex is verantwoordelijk voor de...

Vacature service engineer / onderhoudsmonteur

Als service engineer ben je verantwoordelijk voor het bij onze klanten preventief en correctief onderhouden van door ons ontwikkelde productiesystemen in binnen en buitenland. Het werk is primair mechanisch en elektrisch.

Use case – Visual Factory in het Fieldlab Flexible Manufacturing

Total Productivity integreert dit najaar in samenwerking met TNO, het Shopfloor Control Systeem “Visual Factory” in één van de demo werkplekken op de BIC Campus in Eindhoven.

Vacatures

Vacature service engineer / onderhoudsmonteur

Als service engineer ben je verantwoordelijk voor het bij onze klanten preventief en correctief onderhouden van door ons ontwikkelde productiesystemen in binnen en buitenland. Het werk is primair mechanisch en elektrisch.

Vacature Project Engineer-Constructeur

Total Productivity groeit. Wij willen onze kennis en capaciteit op het gebied van Project Engineering en -constructie in het werktuigbouwkundig vakgebied, versterken. Wij zijn daarom altijd op zoek werktuigbouwkundig engineers die ons team kunnen versterken

Contact

Total Productivity BV

Kosterij 4
1721 PN BROEK OP LANGEDIJK
+31(0)226-335013
info@totalproductivity.nl
KvK-nummer: 37147324

©2020 Total Productivity BV