VisualFactory volgens RAVO:

“Voordat we VisualFactory gebruikten produceerden we aan de hand van een stratenboek, nu doen we dat met een geïntegreerd navigatiesysteem”

Al in 2015 heeft RAVO de keuze gemaakt om VisualFactory manufacturing software in gebruik te nemen. RAVO, producent van straatveegmachines, koos voor VisualFactory om de complexe montage te borgen. VisualFactory is bij RAVO gekoppeld aan het ERP systeem, hierdoor zijn ze in staat om order specifiek werkinstructies bij een monteur aan te bieden.

Veranderen van werkwijze

In de productie werden in het verleden mappen met papieren documenten gebruikt voor de werkinstructies, hierdoor kostte het veel tijd om veranderingen in werkinstructies door te voeren en de instructies up-to-date te houden. Veel kennis was geborgd bij de monteurs en de inwerktijd van een nieuwe medewerker was een lang en intensief proces. De kwaliteit van het eindproduct was daardoor moeilijk te borgen.

Cultuurverandering door bedrijfsbrede implementatie

Er is bewust gekozen om VisualFactory per afdeling te implementeren. Na de pilot op de motoren afdeling is het systeem verder uitgerold over de gehele productie.

Het maken van de instructies is een intensieve klus. In de loop van de tijd is daarom gekozen om met 3 instructieniveaus te werken. Zo kwam er voortgang in de breedte van de organisatie en kon de software sneller in de hele productie uitgerold worden. Daardoor werd het ook eenvoudiger om de nodige cultuurverandering bedrijfsbreed in gang te zetten.

Beheersen van de productiekwaliteit

Nu er geruime tijd ervaring is opgedaan met VisualFactory kan er gesteld worden dat RAVO een grote stap heeft gezet op het beheersen van de productie kwaliteit. RAVO heeft nu een krachtig productie-ondersteunend instrument in handen en heeft daarmee de mogelijkheid om de productiekwaliteit en -efficiency blijvend te monitoren en bij te sturen waar nodig. Nelly Raap-Appel, Manager Operations Control bij RAVO, vat het VisualFactory project treffend samen:

“Voordat we Visual Factory in gebruik hadden genomen produceerden we aan de hand van een stratenboek, nu doen we dat met een geïntegreerd navigatiesysteem”

Visual Factory software in actie bij Ravo

website Ravo

logo Visual Factory

Nieuws

TP op Kunststoffenbeurs 2021

Op de Kunststoffenbeurs vind je een compleet overzicht van nieuwe machines voor de verwerking en bewerking van kunststoffen. Daarnaast vind je slimme oplossingen in kostprijs-besparing, optimalisatie van productieprocessen, productontwikkeling en smart industry.

Is one-piece-flow de heilige graal in de maakindustrie?

Met regelmaat wordt one-piece flow toegepast in de assemblage-oplossingen van Total Productivity. Maar wat is one-piece flow en is dit altijd de beste oplossing? Alex Valkering, Sales & Marketing Manager bij TP (Lean Black Belt certified), legt het u uit.

Nieuwe aanwinst: Dennis Broers-Project Engineer

Total Productivity is altijd op zoek naar talenten die een aanvulling kunnen zijn op het bestaande team. Gelukkig kunnen we daarin leunen op het netwerk van dat team, want uit dit kanaal komen vaak de meest waardevolle suggesties. We zijn dan ook erg blij met de komst van Dennis.

Use Case – Flexibele Clips Mounting Unit

Vanuit haar oplossingsgerichte en proactieve aanpak nam POLYTEC contact op met Total Productivity (TP) met de vraag een oplossing te vinden voor het assembleren van clips en moeren op de bodemplaat. Deze clips en moeren zijn noodzakelijk bij de montage van het paneel onder de auto. Daarnaast moet er geluidsabsorberend materiaal op dit paneel worden bevestigd om het geluidsniveau van de auto te beperken..

Use Case – One-piece-flow assemblagelijn met robot vision cell

SAG Alutech Nederland B.V. is specialist in ontwikkeling en productie van brandstoftanks, hydraulische tanks en opslagkasten van aluminium, staal en roestvrij staal voor de bedrijfswagenindustrie. Zij is een ontwikkelingspartner voor alle grote truck- en busfabrikanten.

Hun verzoek een assemblagelijn te ontwikkelen om verschillende types brandstoftanks compleet geassembleerd en Just-in-Time aan te leveren met 100% kwaliteitscontrole, is door ons als volgt uitgewerkt:

Meld je GRATIS aan bij de kunststoffenbeurs

Vacatures

Nieuwe aanwinst: Dennis Broers-Project Engineer

Total Productivity is altijd op zoek naar talenten die een aanvulling kunnen zijn op het bestaande team. Gelukkig kunnen we daarin leunen op het netwerk van dat team, want uit dit kanaal komen vaak de meest waardevolle suggesties. We zijn dan ook erg blij met de komst van Dennis.

Vacature Business Development Accountmanager

Om onze ambitieuze groeidoelstellingen op de middellange termijn te realiseren zijn wij op zoek naar een proactieve Business Development Accountmanager die affiniteit heeft met, en kennis heeft van techniek en procesoptimalisatie (Technische Bedrijfskunde, LEAN en/of QRM).

Vacature lead-engineer

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een lead-engineer. in deze functie ben je verantwoordelijk voor het (doen) bedenken, ontwerpen, engineeren van een optimaal en gebalanceerd ontwerp wat aan alle functionele-, technische-, kostprijs- en vormgevingseisen voldoet.

Vacature projectmanager

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een projectmanager. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het realiseren van technische projecten van ontwerp tot en met inbedrijfstelling bij de klant.

Vacature service-engineer / onderhoudsmonteur

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een service-engineer / onderhoudsmonteur. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het preventief en correctief onderhouden van door ons ontwikkelde productiesystemen in binnen- en buitenland.

Contact

Total Productivity BV

Kosterij 4
1721 PN BROEK OP LANGEDIJK
+31(0)226-335013
info@totalproductivity.nl
KvK-nummer: 37147324

©2021 Total Productivity BV