Succesvolle robot & vision integratie bij Philips Drachten

Total Productivity heeft recent productieautomatisering geleverd aan Philips Consumer Lifestyle. Deze machine verwijdert volautomatisch de aanspuitingen van spuitgietcomponenten en is ontworpen met product flexibiliteit als belangrijkste uitgangspunt.

Flexibiliteit door uitwisselbaarheid

De flexibiliteit is gerealiseerd door de product afhankelijke machinedelen te beperken en verwisselbaar te maken. Ook de vraag van de klant om delen van een bestaande installatie te hergebruiken is in het ontwerp meegenomen en uitgevoerd. Dit concept biedt daarom volop toepassingsmogelijkheden voor de kunststofverwerkende industrie.

Producthandling door robots

Volledig automatisch worden de aanspuitingen van de spuitgietcomponenten nauwkeurig verwijderd. De product handling wordt verzorgd door twee Adept SCADA-robots. Het ponsproces wordt gerealiseerd door middel van een indexerende draaitafel met vier verwisselbare onderstempels in combinatie met één bovenstempel. Dit principe werd door ons reeds in 2014 ontwikkeld en is daarna verder doorontwikkeld.

Vision applicatie

Een vision applicatie borgt de belading en ontlading van de desbetreffende producten in de juiste oriëntatie.

Supervisory Control & Data Acquisition (SCADA)

Verzamelen, doorsturen, verwerken en visualiseren van meet- en regelsignalen van verschillende machines in grote industriële systemen vindt plaats door een SCADA-systeem. Een SCADA-systeem bestaat uit een computer met daarop de SCADA-software. 

Philips logologo TP
Adept SCADA industriele robot

Nieuws

TNO ontwikkelt canvas model voor optimale samenwerking tussen mens en robot

Als onderdeel van het Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland programma van TNO hebben Alex Valkering en Hans Totté bij het RoboHouse mogen meedenken tijdens een pilot voor een nieuwe workshop. Namelijk de ontwikkeling van een canvas model waarmee de optimale samenwerking en interactie tussen mens en robot bepaald kan worden.

Livestream: Innovatie & economie stimuleren reshoring

De afgelopen tijd heeft duidelijk gemaakt dat onze afhankelijkheid van lagelonenlanden groot is. Onafhankelijk van deze productielanden kunnen opereren is daarmee een gespreksonderwerp geworden.

Maar waarom is er eigenlijk nog zoveel productie in het buitenland? Hoe kunnen we de ketens verkorten en hoe organiseer je de productie in Nederland? We praten er tijdens deze NHNEXT livestream over met Thijs Pennink, Hans Totté, Peter Hobbelen en Marjolijn Dölle.

Business as usual “ondernemen in Corona tijd”

Normaal gesproken spreekt er weinig ambitie uit deze uitspraak, maar tegenwoordig is het nastreven van “business as usual” al een hele uitdaging. Met trots melden we dan ook dat we onze recente projecten zonder vertraging hebben weten op te leveren. Met veel creativiteit hebben we oplossingen gevonden voor de uitdagingen die op ons pad zijn gekomen.

Mark Winter, nieuwe project engineer-constructeur

​Het zoemde al een tijdje door het gebouw: Winter is coming. Op 1 september was het dan zover: Mark Winter start bij Total Productivity als Project engineer-constructeur.

Hoe gaat Total Productivity om met Corona?

De wereld is in de ban van het Corona/Covid-19-virus. De media informeert ons dagelijks over het aantal besmettingen in Nederland. Natuurlijk neemt Total Productivity ook haar verantwoordelijkheid.

Vacatures

Vacature lead-engineer

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een lead-engineer. in deze functie ben je verantwoordelijk voor het (doen) bedenken, ontwerpen, engineeren van een optimaal en gebalanceerd ontwerp wat aan alle functionele-, technische-, kostprijs- en vormgevingseisen voldoet.

Vacature projectmanager

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een projectmanager. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het realiseren van technische projecten van ontwerp tot en met inbedrijfstelling bij de klant.

Vacature service-engineer / onderhoudsmonteur

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een service-engineer / onderhoudsmonteur. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het preventief en correctief onderhouden van door ons ontwikkelde productiesystemen in binnen- en buitenland.

Vacature projectmonteur

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een projectmonteur. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het assembleren, installeren, testen en in gebruik stellen van door ons ontwikkelde productiesystemen.

Contact

Total Productivity BV

Kosterij 4
1721 PN BROEK OP LANGEDIJK
+31(0)226-335013
info@totalproductivity.nl
KvK-nummer: 37147324

©2020 Total Productivity BV