Is reshoring iets voor jouw bedrijf?

Reshoring is het terughalen van bedrijfsactiviteiten uit  de lagelonenlanden. Door bedrijfsactiviteiten weer naar Nederland te halen bespaar je als bedrijf kosten en heb je meer controle over de kwaliteit. Ontwikkelingsbedrijf NHN, Werksaam WF en Total Productivity helpen bedrijven om de mogelijkheden van reshoring te onderzoeken.

Reshoring is bij uitstek geschikt voor maakbedrijven

Wij helpen bedrijven in de maakindustrie om de mogelijkheden van reshoring te verkennen. Daarvoor gebruiken we de Reshoring Tool. Deze tool analyseert bedrijfsprocessen, transportkosten en de kosten van productie ver weg ten opzichte van de kosten van productie in eigen land. Zo heb je goed inzicht in de bedrijfsvoering én waar de kansen liggen. Daarna denken we met je mee over de te nemen stappen.

Claim je gratis voucher

Normaalgesproken bedragen de kosten voor het gebruik van de Reshoring Tool € 995,- (excl. BTW). Op dit moment zoeken we, als collectief, actief naar bedrijven die reshoring overwegen en die we met de Reshoring Tool mogen helpen. Daarom heeft Ontwikkelbedrijf NHN vier gratis vouchers beschikbaar gesteld. De eerste vier bedrijven die geïnteresseerd zijn in gebruik van de Reshoring Tool kunnen we dan ook gratis helpen.

Aarzel niet en neem contact op met Alex Valkering via e-mail of 06-15017128.

Productie in eigen land is weer interessant

Veel productiebedrijven doen al decennialang aan offshoring. Maar intercontinentaal uitbesteden van bedrijfsprocessen maakt je afhankelijk van partijen in verre landen. Mede door COVID19 en de economische gevolgen hiervan is de kwetsbaarheid van deze productieketens blootgelegd. Door de grote afstanden en de vele schakels zijn we gevoelig voor incidenten. Denk hierbij onder andere aan verstoringen in transport en kwaliteit en de extra tijd en kosten die hieruit ontstaan.

Ook zijn verschillende voordelen van offshoring in de tussentijd achterhaald. Lonen in deze productielanden zijn flink gestegen en handelsoorlogen worden beslecht met extra heffingen, importbeperkingen en -verboden. Dit zorgt ervoor dat een product “Made in Europe” niet alleen aantrekkelijk klinkt voor de moderne consument maar ook interessant geprijsd kan zijn.

reshoring

Technologische vooruitgang maakt terughalen aantrekkelijk

De technologische vooruitgang van dit moment maakt het terughalen van werk extra aantrekkelijk. Zo kunnen robotisering en digitalisering compenseren voor hogere uurlonen. Deze technologische vooruitgang zorgt voor oplossingen die voor steeds meer bedrijven betaalbaar worden.

Kijk voor meer informatie over de tooling op de website die geheel gewijd is aan de Reshoring Tool.
of bekijk de stream innovatie en economie stimuleren reshoring.

 

Nieuws

Use Case – One-piece-flow assemblagelijn met robot vision cell

SAG Alutech Nederland B.V. is specialist in ontwikkeling en productie van brandstoftanks, hydraulische tanks en opslagkasten van aluminium, staal en roestvrij staal voor de bedrijfswagenindustrie. Zij is een ontwikkelingspartner voor alle grote truck- en busfabrikanten.

Hun verzoek een assemblagelijn te ontwikkelen om verschillende types brandstoftanks compleet geassembleerd en Just-in-Time aan te leveren met 100% kwaliteitscontrole, is door ons als volgt uitgewerkt:

Samenwerken aan de fabriek van de toekomst

Al ruim vijftien jaar onderhouden Total Productivity (TP) en TNO een prettige samenwerkingsbasis, onder meer in het Fieldlab Flexible Manufacturing op de Brainport Industries Campus in Eindhoven (BIC). Hier worden vraag en aanbod op het gebied van digitale innovatie en robotisering met elkaar verbonden. De BIC is een inspirerende praktijkomgeving waar productiebedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen en leveranciers elkaars kennis, mogelijkheden en netwerk kunnen benutten. TP neemt deel aan het Fieldlab Flexible Manufacturing met een werkcel die is voorzien van VisualFactory (VF).

Is reshoring ook iets voor jouw bedrijf?

Reshoring is het terughalen van bedrijfsactiviteiten die je eerst in lagelonenlanden liet uitvoeren. Door bedrijfsactiviteiten weer naar Nederland te halen bespaar je als bedrijf kosten en heb je meer controle over de kwaliteit. Ontwikkelingsbedrijf NHN en Total Productivity helpen bedrijven de mogelijkheden van reshoring te onderzoeken.

Total Productivity bundelt krachten met Confed Group

Deze nieuwe samenwerking tussen Total Productivity en Confed Group resulteert in een geheel nieuw concept. Door samenbundeling van krachten kunnen we nu een totaalconcept in de markt zetten die volledig is toegespitst op de wensen van onze klanten

TNO ontwikkelt canvas model voor optimale samenwerking tussen mens en robot

Als onderdeel van het Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland programma van TNO hebben Alex Valkering en Hans Totté bij het RoboHouse mogen meedenken tijdens een pilot voor een nieuwe workshop. Namelijk de ontwikkeling van een canvas model waarmee de optimale samenwerking en interactie tussen mens en robot bepaald kan worden.

Vacatures

Vacature Business Development Accountmanager

Om onze ambitieuze groeidoelstellingen op de middellange termijn te realiseren zijn wij op zoek naar een proactieve Business Development Accountmanager die affiniteit heeft met, en kennis heeft van techniek en procesoptimalisatie (Technische Bedrijfskunde, LEAN en/of QRM).

Vacature lead-engineer

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een lead-engineer. in deze functie ben je verantwoordelijk voor het (doen) bedenken, ontwerpen, engineeren van een optimaal en gebalanceerd ontwerp wat aan alle functionele-, technische-, kostprijs- en vormgevingseisen voldoet.

Vacature projectmanager

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een projectmanager. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het realiseren van technische projecten van ontwerp tot en met inbedrijfstelling bij de klant.

Vacature service-engineer / onderhoudsmonteur

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een service-engineer / onderhoudsmonteur. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het preventief en correctief onderhouden van door ons ontwikkelde productiesystemen in binnen- en buitenland.

Vacature projectmonteur

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een projectmonteur. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het assembleren, installeren, testen en in gebruik stellen van door ons ontwikkelde productiesystemen.

Contact

Total Productivity BV

Kosterij 4
1721 PN BROEK OP LANGEDIJK
+31(0)226-335013
info@totalproductivity.nl
KvK-nummer: 37147324

©2021 Total Productivity BV