Publicaties

publicaties

 Productieverbetering door Total Productivity: resultaat, eenvoud, doelgerichtheid 

Total Productivity gaat continue voor verbeteren van kwaliteit
Het ondernemersbelang – februari 2016

Focus op het verbeteren van de overall productiviteit

Het ontwerpen en bouwen van complexe productiesystemen vraagt focus op het verbeteren van de overall productiviteit.

Het verbeteren van de productiviteit realiseren wij samen met de klant. Productiviteit bereiken wij door de optimale balans te zoeken tussen mens (de aanwezige medewerkers), middelen (bestaande of benodigde apparatuur) en de methodiek (de manier van werken). Onze benadering vereist een intensieve samenwerking met onze opdrachtgevers. Daarmee kunnen we maatwerk leveren en het beoogde resultaat behalen.

Sieformatie Siemens, Total Productivity en UL-approval
Sieformatie Siemens, TP en UL-approval – januari 2016

Veel leveranciers weten niet echt wat UL is

Het bouwen van een goedgekeurde machine of installatie voor de Amerikaanse markt wordt in Nederland wel eens onderschat. Total Productivity deed onlangs voor het eerst ervaring op met de UL-norm. Het bedrijf koos voor een stringente projectaanpak, in samenwerking met alle ketenpartners.

nieuwe assemblage-inrichting Ahrend
Ahrend halveert Assemblageruimte

Ahrend halveert assemblageruimte

Niet harder, maar slimmer werken, dat levert meer winst op. Daarbij loont het volgens kantoorinrichter Ahrend om vooral handelingen die geen waarde toevoegen onder de loep te nemen. Aandacht voor duurzaamheid staat voorop.

Samen met Total Productivity is er een nieuwe assemblage-inrichting (om 100% mix te produceren en continue te kunnen verbeteren) bedacht en gerealiseerd.

Snel en effectief inleren in assemblage
Snel en effectief inleren in assemblage

Snel en effectief inleren in assemblage

Een grillige marktvraag, een grote productmix, een beperkte levensduur van producten en snelle ontwikkelingen in de productietechnologie. Dit is de context waarin assemblagebedrijven vandaag de dag opereren. Bedrijven die snel en effectief kunnen omgaan met veranderingen zijn in het voordeel ten opzichte van de concurrentie. Dit vereist een flexibele organisatie, waarbij op de werkvloer ‘het snel en effectief ‘inleren” een grote uitdaging vormt.

geslaagde UL-certificering bij Total Productivity
Total Productivity in Constructeur

Proost op een geslaagde UL-certificering bij Total Productivity!

Voor de klant ‘Lightweight Containers’ uit Den Helder ontwikkelde Total Productivity uit Broek op Langedijk een productielijn die kunststof containers – KeyKeg Slimline – produceert. Van blaasmachine en lasersnijder tot ultrasoon lasinstallatie en van transportbanen, aan- en afvoerbanen tot testunit. Alles is opgenomen in een indrukwekkende lijn die parallel werd ontwikkeld aan het product zelf.

Bijzonder is tevens dat de lijn UL-gecertificeerd is en hiermee officieel geschikt voor toepassing in de Verenigde Staten.

product en proces tegelijk ontwikkeld
Total Productivity in Linkmagazine

Product én proces tegelijk ontwikkeld

Ruim zeven jaar geleden kwam Lightweight Containers met de KeyKeg, het eerste recyclebare bierfust voor eenmalig gebruik. Met dezelfde eigenschappen als een stalen bierfust, maar met grote voordelen voor brouwer, distributeur en eindgebruiker. Sindsdien is een nieuwe generatie containers met nog betere eigenschappen ontwikkeld. Product en productieproces werden synchroom ontworpen.

functionele specificatie voor automatisering
Schipper Kozijnen investeert in crisistijd

Schipper Kozijnen investeert in crisistijd

Schipper Kozijnen maakt en installeert aluminium en kunststof kozijnen. Grote en kleine orders lopen tegelijkertijd door de productiehal. Daar wordt sinds kort klantordergericht geproduceerd. Voor die veranderingen is behoorlijk geïnvesteerd in systemen, mensen en procedures.

Total Productivity ondersteunt Schipper Kozijnen bij het opstellen van de functionele specificatie voor automatisering, traint de operators en ondersteunt de ICT-integratie.

Meer maken met minder mensen
Meer maken met minder mensen

Meer maken met minder mensen

Uitbreiding van het productassortiment bij hetzelfde aantal vierkante meters productieruimte, bracht Bravilor Bonamat ertoe de assemblagelijnen eens goed onder de loep te nemen.

In plaats van vier lijnen met elk vier medewerkers die parallel vier productvarianten maakten, is er nu één lijn met acht man die de varianten in serie levert.

Lezingen
Wat is de relatie tussen ATA, productietechniek en succesvolle reïntegratie?

Wat is de relatie tussen ATA, productietechniek en succesvolle reïntegratie?

Lezing op de Locus netwerkdag dd 11-12-13 waarin wordt ingegaan op de kracht van hedendaagse productietechnieken en de voordelen die deze kunnen bieden bij reïntegratieprocessen.

Operator Support Systemen
Operator support systemen

Operator Support Systemen

Professor Michiel de Looze gaf een lezing over Operator Support Systemen. Welke kansen bieden deze systemen en wat betekenen ze voor de operator? Zowel in cognitief als fysiek opzicht. Daarna introduceerde Total Productivity “Visual Factory”. Een software platform voor digitale werkinstructies en Lean implementatie ondersteunende modules.

participatie door innovatie
Participatie door innovatie

Participatie door innovatie

Zevenvoudig paralympisch kampioene Esther Vergeer gaf een lezing; een persoonlijke, openhartige visie over het omgaan met een beperking. Over het focussen op kansen, het stellen van doelen en wat er voor nodig is om deze doelen te bereiken.

Total Productivity introduceerde het Arbeidsvaardig Technisch Assessment en de toegevoegde waarde die het assessment biedt in het vergroten van kansen voor een succesvolle reïntegratie.

Total Productivity BV
Kosterij 4
1721 PN BROEK OP LANGEDIJK

Telefoon : +31 (0)226 – 33 50 13
E-mail: info@totalproductivity.nl

 

Meer weten?

 

8 + 9 =

Blijf op de hoogte!

Wij verspreiden regelmatig een nieuwsbrief met wetenswaardigheden, innovaties en andere relevante ontwikkelingen in de markt. Schrijf je in en mis niets.

Ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken op de wijze zoals omschreven in de privacyverklaring

Ieder productieprobleem daagt ons op een positieve manier uit. Dit motiveert ons grensverleggende systemen te bouwen.

Volg ons op:

Total Productivity is ambassadeur van Smart Industry, Dutch Industry fit for the future
Total Productivity is official dealer van VisualFactory digitale werkinstructies

Interessant?

Deel dan deze pagina op: