Publicatie in de AT-Aandrijftechniek mei 2019

Functionaliteit flushunit bepaalt door Motion Terminal apps

Publicatie in de AT-Aandrijftechniek

Klik op het plaatje voor het artikel in de AT-Aandrijftechniek mei 2019
Externe link: Festo Motion Terminal VTEM
Link naar Use Case: Compleet geautomatiseerde flush unit geeft volledige controle over het spoelproces

Functionaliteit flushunit bepaalt door Motion Terminal apps

Voor een klant die kunststof verpakkingen produceert, ontwikkelde systeem integrator Total Productivity onlangs een volledige geautomatiseerde flushunit. Deze spoelt de verpakkingen met stikstof zodat het product waarmee de verpakking uiteindelijk wordt gevuld, langer houdbaar blijft. Voor het realiseren van de verschillende functies in de flushunit, heeft het bedrijf gekozen voor de inzet van de Motion Terminal VTEM van Festo. Een ventielterminal waarvan de functionaliteit wordt bepaald met behulp van apps.

Total Productivity uit Broek op Langedijk is een systeem integrator die uiteenlopende productie- en assemblagemachines ontwikkelt en bouwt. Al langer geleden ontwikkelde het bedrijf een complete productielijn voor een fabrikant die kunststof verpakkingen maakt. Deze lijn is opgebouwd uit verschillende stations waar alle benodigde assemblage- en controlestappen worden doorlopen om tot de gewenste verpakking te komen.

Om zijn eindklanten (degene die de verpakking vult met product) nóg beter van dienst te zijn, besloot de fabrikant de lijn uit te breiden met een spoelunit. Deze spoelt de normale lucht uit de verpakkingen en vervangt deze door stikstof waardoor het eindproduct langer houdbaar is. Het zogenaamde ‘flushen’.

Automatisering

Nu is flushen op zichzelf geen nieuw proces, maar het volledig geautomatiseerd ervan laten verlopen wel degelijk. Dus werd Total Productivity in de arm genomen om deze nieuwe unit te ontwikkelen. Binnen een tijdsbestek van een kleine vier maanden stond de eerste versie in de werkplaats.

Voldoende flow nodig

De belangrijkste uitdaging bij de ontwikkeling van de flushunit ligt in de veelheid aan stappen die in een kort tijdsbestek moet worden doorlopen. Dit begint bij de handeling van de verpakking, vervolgens het flushen zelf en niet minder belangrijk: de controle van de diverse procesparameters tijdens het flushproces én van het eindresultaat. Zo is het voor de kwaliteit en snelheid van het flushproces van belang dat er voldoende flow beschikbaar is. Zeker wanneer een klant – om welke reden dan ook – dubbel wil spoelen.

Door apps bestuurd ventiel

Toen de engineers van Total Productivity hun flowschema gereed hadden, introduceerde Festo bij het bedrijf de VTEM motion terminal. Een ventielterminal waarvan de functie van ieder afzonderlijk ventiel wordt bepaald door middel van een simpele app. Dit betekent dat met dezelfde hardwarecomponent een veelvoud aan functies is te realiseren zonder hiervoor afzonderlijke componenten in te hoeven zetten.

Tevens biedt de gedigitaliseerde pneumatiek belangrijke voordelen voor de eindgebruiker. Zo kan hij zijn unit via de ventielterminal ook manueel bedienen en hier stapsgewijs verschillende testen uitvoeren. Dit is onder meer belangrijk bij het wisselen van de spoelkoppen om een andere verpakking te kunnen flushen. Monteurs willen dan graag direct kunnen testen op functionaliteit en lekdichtheid.

Nieuws

TNO ontwikkelt canvas model voor optimale samenwerking tussen mens en robot

Als onderdeel van het Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland programma van TNO hebben Alex Valkering en Hans Totté bij het RoboHouse mogen meedenken tijdens een pilot voor een nieuwe workshop. Namelijk de ontwikkeling van een canvas model waarmee de optimale samenwerking en interactie tussen mens en robot bepaald kan worden.

Livestream: Innovatie & economie stimuleren reshoring

De afgelopen tijd heeft duidelijk gemaakt dat onze afhankelijkheid van lagelonenlanden groot is. Onafhankelijk van deze productielanden kunnen opereren is daarmee een gespreksonderwerp geworden.

Maar waarom is er eigenlijk nog zoveel productie in het buitenland? Hoe kunnen we de ketens verkorten en hoe organiseer je de productie in Nederland? We praten er tijdens deze NHNEXT livestream over met Thijs Pennink, Hans Totté, Peter Hobbelen en Marjolijn Dölle.

Business as usual “ondernemen in Corona tijd”

Normaal gesproken spreekt er weinig ambitie uit deze uitspraak, maar tegenwoordig is het nastreven van “business as usual” al een hele uitdaging. Met trots melden we dan ook dat we onze recente projecten zonder vertraging hebben weten op te leveren. Met veel creativiteit hebben we oplossingen gevonden voor de uitdagingen die op ons pad zijn gekomen.

Mark Winter, nieuwe project engineer-constructeur

​Het zoemde al een tijdje door het gebouw: Winter is coming. Op 1 september was het dan zover: Mark Winter start bij Total Productivity als Project engineer-constructeur.

Hoe gaat Total Productivity om met Corona?

De wereld is in de ban van het Corona/Covid-19-virus. De media informeert ons dagelijks over het aantal besmettingen in Nederland. Natuurlijk neemt Total Productivity ook haar verantwoordelijkheid.

Vacatures

Vacature service engineer / onderhoudsmonteur

Total Productivity bedenkt en bouwt productiesystemen.
Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een:
Service-engineer/onderhoudsmonteur
Verantwoordelijk voor het preventief en correctief onderhouden van door ons ontwikkelde productiesystemen in binnen- en buitenland.

Vacature project monteur

Total Productivity bedenkt en bouwt productiesystemen.
Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een:
Service-engineer/onderhoudsmonteur
Verantwoordelijk voor het preventief en correctief onderhouden van door ons ontwikkelde productiesystemen in binnen- en buitenland.

Contact

Total Productivity BV

Kosterij 4
1721 PN BROEK OP LANGEDIJK
+31(0)226-335013
info@totalproductivity.nl
KvK-nummer: 37147324

©2020 Total Productivity BV