Total Productivity toen en nu

over ons » historie

Philips-dochter

Total Productivity BV is ontstaan uit de voormalige Philips-dochter, toendertijd gevestigd in Alkmaar. Wikipedia omschrijft deze geschiedenis globaal als volgt:

In 1879 werd de Alkmaarsche IJzer- en Metaalgieterij opgericht, deze fabriek heeft vele producten vervaardigd, waaronder overwegbomen en seininstallaties voor de Spoorwegen. Al vlak na de tweede wereldoorlog liet Philips haar interesse blijken  in deze maatschappij door 20% van de aandelen te verwerven. In 1960 werd de fabriek een volledige Philips-dochter.

Omdat deze Alkmaarse vestiging van Philips in 1970 ook productiemachines ging vervaardigen, voorzag ze de interne Philips fabrieken vanaf die tijd wereldwijd van assemblage- en productiesystemen. Onder andere voor producten als tv, audio, video, faxapparaten en scheerapparaten.

Total Productivity is ontstaan uit de Nederlandsche Machine Fabriek Alkmaar

1990 – Nederlandse Machinefabriek Alkmaar

Begin jaren ’90 is het door Philips zelf bouwen van productie-installaties tot ‘non core’ bestempeld en verzelfstandigd onder de naam Nederlandse Machinefabriek Alkmaar (NMA). In deze periode werden binnen de sector consumentenelektronica ook niet-Philips klanten bediend. Voorbeelden zijn: Sony, Thomson, Grundig, Alcatel en Marantz.

IPA-TP neemt activiteiten NMA IA over

In 1998 is IPA Total Productivity (IPA-TP) ontstaan. Zij heeft de industriële automatiseringsactiviteit van de Nederlandse Machinefabriek Alkmaar overgenomen.

IPA is onze evenknie en tegenwoordig onze partner en stond en staat nog steeds voor onconventionele ideeën  en een innoverende aanpak in productie-automatisering. Zij concentreren zich op de landen buiten de Benelux.

2008 – Total Productivity

Total Productivity (TP) is eind 2008 ontstaan uit IPA middels een buy-out van de Benelux markt.

Total Productivy concentreert zich sindsdien op producerende bedrijven in de Benelux. De korte afstand tot de klantenkring maakt het mogelijk om intensief met de klant samen te werken en daardoor optimaal maatwerk te leveren. Dit maatwerk betreft niet uitsluitend de productie-automatiseringen, maar ook procesanalyse en de implementatie van nieuwe methodieken en mensgerichte trainingen. Total Productivity heeft een vaste klantenkring van MKB tot en met gerenommeerde marktleiders.

 Intensief met de klant samenwerken en daardoor optimaal maatwerk leveren

Total Productivity BV
Kosterij 4
1721 PN BROEK OP LANGEDIJK

Telefoon : +31 (0)226 – 33 50 13
E-mail: info@totalproductivity.nl

 

Meer weten?

 

1 + 2 =

Blijf op de hoogte!

Wij verspreiden regelmatig een nieuwsbrief met wetenswaardigheden, innovaties en andere relevante ontwikkelingen in de markt. Schrijf je in en mis niets.

Ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken op de wijze zoals omschreven in de privacyverklaring

Ieder productieprobleem daagt ons op een positieve manier uit. Dit motiveert ons grensverleggende systemen te bouwen.

Volg ons op:

Total Productivity is ambassadeur van Smart Industry, Dutch Industry fit for the future
Total Productivity is official dealer van VisualFactory digitale werkinstructies

Interessant?

Deel dan deze pagina op: