Total Productivity toen en nu

Philips-dochter

Total Productivity BV is ontstaan uit de voormalige Philips-dochter, toendertijd gevestigd in Alkmaar. Wikipedia omschrijft deze geschiedenis globaal als volgt:

In 1879 werd de Alkmaarsche IJzer- en Metaalgieterij opgericht, deze fabriek heeft vele producten vervaardigd, waaronder overwegbomen en seininstallaties voor de Spoorwegen. Al vlak na de tweede wereldoorlog liet Philips haar interesse blijken  in deze maatschappij door 20% van de aandelen te verwerven. In 1960 werd de fabriek een volledige Philips-dochter.

Omdat deze Alkmaarse vestiging van Philips in 1970 ook productiemachines ging vervaardigen, voorzag ze de interne Philips fabrieken vanaf die tijd wereldwijd van assemblage- en productiesystemen. Onder andere voor producten als tv, audio, video, faxapparaten en scheerapparaten.

Total Productivity is ontstaan uit de Nederlandsche Machine Fabriek Alkmaar

1990 – Nederlandse Machinefabriek Alkmaar

Begin jaren ’90 is het door Philips zelf bouwen van productie-installaties tot ‘non core’ bestempeld en verzelfstandigd onder de naam Nederlandse Machinefabriek Alkmaar (NMA). In deze periode werden binnen de sector consumentenelektronica ook niet-Philips klanten bediend. Voorbeelden zijn: Sony, Thomson, Grundig, Alcatel en Marantz.

IPA-TP neemt activiteiten NMA IA over

In 1998 is IPA Total Productivity (IPA-TP) ontstaan. Zij heeft de industriële automatiseringsactiviteit van de Nederlandse Machinefabriek Alkmaar overgenomen.

IPA is onze evenknie en tegenwoordig onze partner en stond en staat nog steeds voor onconventionele ideeën  en een innoverende aanpak in productie-automatisering. Zij concentreren zich op de landen buiten de Benelux.

2008 – Total Productivity

Total Productivity (TP) is eind 2008 ontstaan uit IPA middels een buy-out van de Benelux markt.

Total Productivy concentreert zich sindsdien op producerende bedrijven in de Benelux. De korte afstand tot de klantenkring maakt het mogelijk om intensief met de klant samen te werken en daardoor optimaal maatwerk te leveren. Dit maatwerk betreft niet uitsluitend de productie-automatiseringen, maar ook procesanalyse en de implementatie van nieuwe methodieken en mensgerichte trainingen. Total Productivity heeft een vaste klantenkring van MKB tot en met gerenommeerde marktleiders.

Nieuws

TNO ontwikkelt canvas model voor optimale samenwerking tussen mens en robot

Als onderdeel van het Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland programma van TNO hebben Alex Valkering en Hans Totté bij het RoboHouse mogen meedenken tijdens een pilot voor een nieuwe workshop. Namelijk de ontwikkeling van een canvas model waarmee de optimale samenwerking en interactie tussen mens en robot bepaald kan worden.

Livestream: Innovatie & economie stimuleren reshoring

De afgelopen tijd heeft duidelijk gemaakt dat onze afhankelijkheid van lagelonenlanden groot is. Onafhankelijk van deze productielanden kunnen opereren is daarmee een gespreksonderwerp geworden.

Maar waarom is er eigenlijk nog zoveel productie in het buitenland? Hoe kunnen we de ketens verkorten en hoe organiseer je de productie in Nederland? We praten er tijdens deze NHNEXT livestream over met Thijs Pennink, Hans Totté, Peter Hobbelen en Marjolijn Dölle.

Business as usual “ondernemen in Corona tijd”

Normaal gesproken spreekt er weinig ambitie uit deze uitspraak, maar tegenwoordig is het nastreven van “business as usual” al een hele uitdaging. Met trots melden we dan ook dat we onze recente projecten zonder vertraging hebben weten op te leveren. Met veel creativiteit hebben we oplossingen gevonden voor de uitdagingen die op ons pad zijn gekomen.

Mark Winter, nieuwe project engineer-constructeur

​Het zoemde al een tijdje door het gebouw: Winter is coming. Op 1 september was het dan zover: Mark Winter start bij Total Productivity als Project engineer-constructeur.

Hoe gaat Total Productivity om met Corona?

De wereld is in de ban van het Corona/Covid-19-virus. De media informeert ons dagelijks over het aantal besmettingen in Nederland. Natuurlijk neemt Total Productivity ook haar verantwoordelijkheid.

Vacatures

Vacature service engineer / onderhoudsmonteur

Total Productivity bedenkt en bouwt productiesystemen.
Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een:
Service-engineer/onderhoudsmonteur
Verantwoordelijk voor het preventief en correctief onderhouden van door ons ontwikkelde productiesystemen in binnen- en buitenland.

Vacature project monteur

Total Productivity bedenkt en bouwt productiesystemen.
Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een:
Service-engineer/onderhoudsmonteur
Verantwoordelijk voor het preventief en correctief onderhouden van door ons ontwikkelde productiesystemen in binnen- en buitenland.

Contact

Total Productivity BV

Kosterij 4
1721 PN BROEK OP LANGEDIJK
+31(0)226-335013
info@totalproductivity.nl
KvK-nummer: 37147324

©2020 Total Productivity BV