Use Case – One-piece-flow assemblagelijn met robot vision cell

Use Case – One-piece-flow assemblagelijn met robot vision cell

​SAG Alutech Nederland B.V. is specialist in ontwikkeling en productie van brandstoftanks, hydraulische tanks en opslagkasten van aluminium, staal en RVS voor de bedrijfswagenindustrie. Zij is een ontwikkelingspartner voor alle grote truck- en busfabrikanten.

Na een klantvraag om verschillende typen brandstoftanks compleet geassembleerd en Just-in-Time (JIT) aan te leveren, zocht Alutech contact met Total Productivity. Het verzoek om een assemblagelijn te ontwikkelen met 100% kwaliteitscontrole is daarna door ons als volgt uitgewerkt:

  • Om redenen van flexibiliteit en soepele doorstroming kozen we voor een one-piece-flow-systeem.
  • Het assemblagesysteem wordt gevoed met informatie direct uit het ERP-systeem van de eindklant. Met deze informatie worden de juiste tanks in de lijn geplaatst.
  • De gewenste korte levertijd vereist een minimale doorlooptijd en een lage foutmarge. Bij ieder product wordt daarom een orderspecifieke werkinstructie getoond.
  • De gereedschappen die de operator gebruikt voor assemblage zijn voor een deel door onszelf ontwikkeld en afgesteld op foutloze montage.
  • De schroefkoppeling is verbonden met het ERP-systeem waar alle uitgevoerde handelingen worden vastgelegd.
  • Na het plaatsen van de onderdelen vindt er controle van de brandstoftank plaats door een Robot Vision Cell. Deze voert een 100% inspectie uit op het eindresultaat.

Jan Daan van Weerdhuizen, Manager Operations bij Alutech Nederland, vat het project als volgt samen: “Ik heb de samenwerking met Total Productivity als erg prettig ervaren door de bereidheid om te luisteren en de goede respons op onze vragen. Wij zijn erg tevreden over de door Total Productivity geleverde installatie en onze klant is heel tevreden met onze dienstverlening.”

SAG Alutech logologo TP

Nieuws

Use Case – One-piece-flow assemblagelijn met robot vision cell

SAG Alutech Nederland B.V. is specialist in ontwikkeling en productie van brandstoftanks, hydraulische tanks en opslagkasten van aluminium, staal en roestvrij staal voor de bedrijfswagenindustrie. Zij is een ontwikkelingspartner voor alle grote truck- en busfabrikanten.

Hun verzoek een assemblagelijn te ontwikkelen om verschillende types brandstoftanks compleet geassembleerd en Just-in-Time aan te leveren met 100% kwaliteitscontrole, is door ons als volgt uitgewerkt:

Samenwerken aan de fabriek van de toekomst

Al ruim vijftien jaar onderhouden Total Productivity (TP) en TNO een prettige samenwerkingsbasis, onder meer in het Fieldlab Flexible Manufacturing op de Brainport Industries Campus in Eindhoven (BIC). Hier worden vraag en aanbod op het gebied van digitale innovatie en robotisering met elkaar verbonden. De BIC is een inspirerende praktijkomgeving waar productiebedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen en leveranciers elkaars kennis, mogelijkheden en netwerk kunnen benutten. TP neemt deel aan het Fieldlab Flexible Manufacturing met een werkcel die is voorzien van VisualFactory (VF).

Is reshoring ook iets voor jouw bedrijf?

Reshoring is het terughalen van bedrijfsactiviteiten die je eerst in lagelonenlanden liet uitvoeren. Door bedrijfsactiviteiten weer naar Nederland te halen bespaar je als bedrijf kosten en heb je meer controle over de kwaliteit. Ontwikkelingsbedrijf NHN en Total Productivity helpen bedrijven de mogelijkheden van reshoring te onderzoeken.

Total Productivity bundelt krachten met Confed Group

Deze nieuwe samenwerking tussen Total Productivity en Confed Group resulteert in een geheel nieuw concept. Door samenbundeling van krachten kunnen we nu een totaalconcept in de markt zetten die volledig is toegespitst op de wensen van onze klanten

TNO ontwikkelt canvas model voor optimale samenwerking tussen mens en robot

Als onderdeel van het Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland programma van TNO hebben Alex Valkering en Hans Totté bij het RoboHouse mogen meedenken tijdens een pilot voor een nieuwe workshop. Namelijk de ontwikkeling van een canvas model waarmee de optimale samenwerking en interactie tussen mens en robot bepaald kan worden.

Vacatures

Vacature Business Development Accountmanager

Om onze ambitieuze groeidoelstellingen op de middellange termijn te realiseren zijn wij op zoek naar een proactieve Business Development Accountmanager die affiniteit heeft met, en kennis heeft van techniek en procesoptimalisatie (Technische Bedrijfskunde, LEAN en/of QRM).

Vacature lead-engineer

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een lead-engineer. in deze functie ben je verantwoordelijk voor het (doen) bedenken, ontwerpen, engineeren van een optimaal en gebalanceerd ontwerp wat aan alle functionele-, technische-, kostprijs- en vormgevingseisen voldoet.

Vacature projectmanager

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een projectmanager. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het realiseren van technische projecten van ontwerp tot en met inbedrijfstelling bij de klant.

Vacature service-engineer / onderhoudsmonteur

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een service-engineer / onderhoudsmonteur. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het preventief en correctief onderhouden van door ons ontwikkelde productiesystemen in binnen- en buitenland.

Vacature projectmonteur

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een projectmonteur. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het assembleren, installeren, testen en in gebruik stellen van door ons ontwikkelde productiesystemen.

Contact

Total Productivity BV

Kosterij 4
1721 PN BROEK OP LANGEDIJK
+31(0)226-335013
info@totalproductivity.nl
KvK-nummer: 37147324

©2021 Total Productivity BV