Is reshoring iets voor jouw bedrijf?

Reshoring is het terughalen van bedrijfsactiviteiten uit  de lagelonenlanden. Door bedrijfsactiviteiten weer naar Nederland te halen bespaar je als bedrijf kosten en heb je meer controle over de kwaliteit. 

Ontwikkelingsbedrijf NHNWerksaam WF en Total Productivity helpen bedrijven om de mogelijkheden van reshoring te onderzoeken.

productie innovatie maakt reshoring aantrekkelijk

Reshoring is bij uitstek geschikt voor maakbedrijven

Wij helpen bedrijven in de maakindustrie om de mogelijkheden van reshoring te verkennen. Daarvoor gebruiken we de Reshoring Tool. Deze tool analyseert bedrijfsprocessen, transportkosten en de kosten van productie ver weg ten opzichte van de kosten van productie in eigen land. Zo heb je goed inzicht in de bedrijfsvoering én waar de kansen liggen. Daarna denken we met je mee over de te nemen stappen.

Productie in eigen land is weer interessant

Veel productiebedrijven doen al decennialang aan offshoring. Maar intercontinentaal uitbesteden van bedrijfsprocessen maakt je afhankelijk van partijen in verre landen. Mede door COVID19 en de economische gevolgen hiervan is de kwetsbaarheid van deze productieketens blootgelegd. Door de grote afstanden en de vele schakels zijn we gevoelig voor incidenten. Denk hierbij onder andere aan verstoringen in transport en kwaliteit en de extra tijd en kosten die hieruit ontstaan.

Voordelen van offshoring achterhaald

Ook zijn verschillende voordelen van offshoring in de tussentijd achterhaald. Lonen in deze productielanden zijn flink gestegen en handelsoorlogen worden beslecht met extra heffingen, importbeperkingen en -verboden.

Dit zorgt ervoor dat een product “Made in Europe” niet alleen aantrekkelijk klinkt voor de moderne consument maar ook interessant geprijsd kan zijn.

Technologische vooruitgang maakt terughalen aantrekkelijk

De technologische vooruitgang van dit moment maakt het terughalen van werk extra aantrekkelijk. Zo kunnen robotisering en digitalisering compenseren voor hogere uurlonen. Deze technologische vooruitgang zorgt voor oplossingen die voor steeds meer bedrijven betaalbaar worden.

Kijk voor meer informatie over de tooling op de website die geheel gewijd is aan de Reshoring Tool.
of bekijk de stream innovatie en economie stimuleren reshoring.

Interesse in een soortgelijk project voor uw bedrijf?

Normaalgesproken bedragen de kosten voor het gebruik van de Reshoring Tool € 995,- (excl. BTW). Op dit moment zoeken we, als collectief, actief naar bedrijven die reshoring overwegen en die we met de Reshoring Tool mogen helpen. Daarom heeft Ontwikkelbedrijf NHN vier gratis vouchers beschikbaar gesteld. De eerste vier bedrijven die geïnteresseerd zijn in gebruik van de Reshoring Tool kunnen we dan ook gratis helpen.

Aarzel niet en neem contact op met Alex Valkering via e-mail of 06-15017128.

logo Confed
logo WerkSaam Westfriesland
logo Total Productivity