Machinebouwers stellen machines beschikbaar aan Inholland

Op 15 januari 2020 zijn de eerste machines afgeleverd bij het Innovatielab van Inholland in Alkmaar om studenten in de praktijk te kunnen laten oefenen met wat ze in theorie geleerd hebben. Holland Mechanics en Total Productivity zijn de eerste TechValley-bedrijven die machines beschikbaar hebben gesteld.

 

Samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven

Holland Mechanics heeft een vlechtmachine beschikbaar gesteld waarmee fietswielen geproduceerd kunnen worden. Total Productivity heeft een transportbaan beschikbaar gesteld die voor verschillende tests ingezet kan worden.

T‌echvalley

‌Het TechValley netwerk bestaat uit 10 machinebouwers die innovatieprojecten uitvoeren in samenwerking met InHolland. Dat bedrijven machines beschikbaar stellen aan onderwijs instellingen komt eigenlijk nog heel weinig voor.

“Het is een mooie kans om meer studenten kennis te laten maken met het bedrijf en haar product”

stelt Jasper Wessels, Manager Innovation van Holland Mechanics, “Studenten krijgen in de opleiding te maken met echte praktijk cases. Doordat de machine bij InHolland staat kunnen er meerdere vakgroepen mee aan de slag.”

gesubsidieerd door Europees fonds regionale ontwikkeling

Total Productivity Vacature senior Projectmanager-Constructeur

Samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven

Ook Richard Oerlemans, directeur van Inholland is blij met dit initiatief. “Ik zie het als mijn rol om studenten, medewerkers en het werkveld dichter bij elkaar brengen. Op deze manier wordt niet alleen het onderwijscurriculum versterkt, maar ook de samenwerking tussen het onderwijs en het regionale bedrijfsleven.”

 

Praktijkopdrachten & innovatievraagstukken

De machines die vandaag zijn afgeleverd zijn nog maar het begin. Inmiddels hebben alle 10 de bedrijven uit TechValley toegezegd mee te werken. In februari al gaan 50 studenten van de opleiding Werktuigbouwkunde aan de slag met praktijkopdrachten en concrete innovatievraagstukken rondom de geplaatste machine van Holland Mechanics en de conveyor van Total Productivity.

Nieuws

Hoe gaat Total Productivity om met Corona?

De wereld is in de ban van het Corona/Covid-19-virus. De media informeert ons dagelijks over het aantal besmettingen in Nederland. Natuurlijk neemt Total Productivity ook haar verantwoordelijkheid.

Innovatie en economische ontwikkelingen stimuleren reshoring

Innovatie en economische ontwikkelingen stimuleren reshoring Door de behoefte aan het terug halen van productie activiteiten worden we gedwongen tot ontwikkeling De situatie omtrent COVID19 en de...

Alex Valkering, nieuwe Marketing & Sales manager Total Productivity

Alex Valkering, nieuwe Marketing & Sales manager Total Productivity​ ​Per 1 Augustus is ons team gecompleteerd met de komst van Alex Valkering. Alex is verantwoordelijk voor de...

Vacature service engineer / onderhoudsmonteur

Als service engineer ben je verantwoordelijk voor het bij onze klanten preventief en correctief onderhouden van door ons ontwikkelde productiesystemen in binnen en buitenland. Het werk is primair mechanisch en elektrisch.

Use case – Visual Factory in het Fieldlab Flexible Manufacturing

Total Productivity integreert dit najaar in samenwerking met TNO, het Shopfloor Control Systeem “Visual Factory” in één van de demo werkplekken op de BIC Campus in Eindhoven.

Vacatures

Vacature service engineer / onderhoudsmonteur

Als service engineer ben je verantwoordelijk voor het bij onze klanten preventief en correctief onderhouden van door ons ontwikkelde productiesystemen in binnen en buitenland. Het werk is primair mechanisch en elektrisch.

Vacature Project Engineer-Constructeur

Total Productivity groeit. Wij willen onze kennis en capaciteit op het gebied van Project Engineering en -constructie in het werktuigbouwkundig vakgebied, versterken. Wij zijn daarom altijd op zoek werktuigbouwkundig engineers die ons team kunnen versterken

Contact

Total Productivity BV

Kosterij 4
1721 PN BROEK OP LANGEDIJK
+31(0)226-335013
info@totalproductivity.nl
KvK-nummer: 37147324

©2020 Total Productivity BV