Innovatieve flexibele productie-oplossingen door kennis & samenwerking

In eenvoud, doelmatigheid of flexibiliteit, maar ook door simpelweg net een stap verder te gaan dan de klant verwacht.
Wij combineren in onze productie-oplossingen moderne technieken. Om dat te kunnen, moeten onze multidisciplinaire engineers overwicht op de materie hebben. Dit bereik je onder meer door structureel aan te sluiten bij onderzoeks- en innovatieprojecten. Ook het consequent stimuleren van een innovatieve mindset bij onze medewerkers is hierin een randvoorwaarde. En wanneer onze interne expertise aanvulling nodig heeft, schakelen wij  natuurlijk  ons netwerk van externe specialisten in.

Innovaties

Uniek “hangend” assemblagesysteem

Het te assembleren product wordt hangend aan de operator aangeboden en ook het transport naar de volgende assemblage positie gebeurd hangend. Hierdoor blijft vrijwel de gehele assemblagevloer beschikbaar voor materiaaltoevoer en gereedschappen.

Compleet geautomatiseerde flushunit geeft volledige controle over het spoelproces. Opvolgende processtappen verlopen volledig geautomatiseerd. Daarnaast biedt de gedigitaliseerde pneumatiek ook voordelen voor de eindgebruiker.

Compleet geautomatiseerde flushunit

Fieldlab flexible manufacturing

Flexibele productie-automatisering

Dit fieldlab heeft als doel productieprocessen flexibeler te maken en te automatiseren met inzet van o.a. industriële robots zonder programmeertijd. Door de korte omsteltijden wordt het eenvoudiger om kleine series te produceren.

Samen met Brainport Industries en partners werken wij in deze praktijkomgeving aan de verbetering van productieflexibiliteit.

Werkinstructies en Pick-to-Light kunnen direct op de werkplek en de voorraad bins geprojecteerd worden. De projectie is bovendien interactief, handelingen worden geregistreerd. Dit project heeft plaatsgevonden in nauwe samenwerking met TNO.

Projectie werkinstructie

Inleren assemblage-instructies

TNO heeft in samenwerking met de Vrije Universiteit van Amsterdam en Total Productivity de onderzoeksresultaten gepubliceerd van een studie naar effecten van leeftijd en instructievorm op de snelheid en nauwkeurigheid van werken. De resultaten, verkregen uit deze studie, zullen uiteraard worden toegepast in onze nieuwe implementatietrajecten van pick-to-light en digitale werkinstructies in assemblage.

Het doel van ManuVAR is ontwikkeling van een innovatief platform waarmee handmatig werk, gedurende de hele levenscyclus van een product, flexibel ondersteund wordt.

Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) spelen een centrale rol in het behalen van deze doelen.

ManuVAR

Nieuws

TP op Kunststoffenbeurs 2021

Op de Kunststoffenbeurs vind je een compleet overzicht van nieuwe machines voor de verwerking en bewerking van kunststoffen. Daarnaast vind je slimme oplossingen in kostprijs-besparing, optimalisatie van productieprocessen, productontwikkeling en smart industry.

Is one-piece-flow de heilige graal in de maakindustrie?

Met regelmaat wordt one-piece flow toegepast in de assemblage-oplossingen van Total Productivity. Maar wat is one-piece flow en is dit altijd de beste oplossing? Alex Valkering, Sales & Marketing Manager bij TP (Lean Black Belt certified), legt het u uit.

Nieuwe aanwinst: Dennis Broers-Project Engineer

Total Productivity is altijd op zoek naar talenten die een aanvulling kunnen zijn op het bestaande team. Gelukkig kunnen we daarin leunen op het netwerk van dat team, want uit dit kanaal komen vaak de meest waardevolle suggesties. We zijn dan ook erg blij met de komst van Dennis.

Use Case – Flexibele Clips Mounting Unit

Vanuit haar oplossingsgerichte en proactieve aanpak nam POLYTEC contact op met Total Productivity (TP) met de vraag een oplossing te vinden voor het assembleren van clips en moeren op de bodemplaat. Deze clips en moeren zijn noodzakelijk bij de montage van het paneel onder de auto. Daarnaast moet er geluidsabsorberend materiaal op dit paneel worden bevestigd om het geluidsniveau van de auto te beperken..

Use Case – One-piece-flow assemblagelijn met robot vision cell

SAG Alutech Nederland B.V. is specialist in ontwikkeling en productie van brandstoftanks, hydraulische tanks en opslagkasten van aluminium, staal en roestvrij staal voor de bedrijfswagenindustrie. Zij is een ontwikkelingspartner voor alle grote truck- en busfabrikanten.

Hun verzoek een assemblagelijn te ontwikkelen om verschillende types brandstoftanks compleet geassembleerd en Just-in-Time aan te leveren met 100% kwaliteitscontrole, is door ons als volgt uitgewerkt:

Meld je GRATIS aan bij de kunststoffenbeurs

Vacatures

Nieuwe aanwinst: Dennis Broers-Project Engineer

Total Productivity is altijd op zoek naar talenten die een aanvulling kunnen zijn op het bestaande team. Gelukkig kunnen we daarin leunen op het netwerk van dat team, want uit dit kanaal komen vaak de meest waardevolle suggesties. We zijn dan ook erg blij met de komst van Dennis.

Vacature Business Development Accountmanager

Om onze ambitieuze groeidoelstellingen op de middellange termijn te realiseren zijn wij op zoek naar een proactieve Business Development Accountmanager die affiniteit heeft met, en kennis heeft van techniek en procesoptimalisatie (Technische Bedrijfskunde, LEAN en/of QRM).

Vacature lead-engineer

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een lead-engineer. in deze functie ben je verantwoordelijk voor het (doen) bedenken, ontwerpen, engineeren van een optimaal en gebalanceerd ontwerp wat aan alle functionele-, technische-, kostprijs- en vormgevingseisen voldoet.

Vacature projectmanager

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een projectmanager. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het realiseren van technische projecten van ontwerp tot en met inbedrijfstelling bij de klant.

Vacature service-engineer / onderhoudsmonteur

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een service-engineer / onderhoudsmonteur. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het preventief en correctief onderhouden van door ons ontwikkelde productiesystemen in binnen- en buitenland.

Contact

Total Productivity BV

Kosterij 4
1721 PN BROEK OP LANGEDIJK
+31(0)226-335013
info@totalproductivity.nl
KvK-nummer: 37147324

©2021 Total Productivity BV