Techvalley voor een innovatieve en toekomstbestendige machinebouwindustrie

Op 9 april heeft het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ruim 2 miljoen euro beschikbaar gesteld aan TechValley in Noord-Holland.

logo Techvalley NHN

 

TechValley

TechValley is een samenwerkingsverband dat is ontstaan op initiatief van de kring van Technospitsen. Dit is een netwerk van innovatieve Noord-Hollandse machinebouwers, de Metaalunie en FME. Partners in TechValley zijn onder meer Hogeschool Inholland Alkmaar en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

Doel van TechValley is het realiseren van een innovatieve en toekomstbestendige machinebouwindustrie.

Baanbrekende innovatieprojecten

Met het geld dat nu beschikbaar is gesteld ontstaat er ruimte om innovatieprojecten uit te voeren. In TechValley staan nu 11 concrete, baanbrekende innovatieprojecten van deelnemende bedrijven centraal. Deze innovaties hebben betrekking op data, robotica & vision, predictive maintenance en slimme verdienmodellen.

Samenwerkingsverband van bedrijven en studenten

In innovatieteams wordt door bedrijven, lectoren, docenten en studenten samengewerkt en geëxperimenteerd met nieuwe technologieën en toepassingen. De nieuwe inzichten worden vervolgens verwerkt in de lesstof van Hogeschool Inholland.

Technospits bedrijven

De kring van Technospits bedrijven is een netwerk van Noord-Hollandse machinebouwers die wereldwijd behoren tot de koplopers in hun nichemarkt.

Total Productivity maakt als sinds het begin deel uit van het Technospitsen netwerk.