Use Case – Flexibele Clips Mounting Unit voor POLYTEC te Roosendaal

“Door goede communicatie en documentatie tijdens het project wisten we op ieder moment waar we aan toe waren en wat we konden verwachten”

Use Case – Flexibele Clips Mounting Unit

POLYTEC maakt visionaire kunststofoplossingen. Met haar uitgebreide productportfolio en technologische knowhow levert de POLYTEC GROUP vernieuwende oplossingen voor een groot aantal toepassingen en markten zoals bijvoorbeeld de auto-industrie.

 

Assemblage van de bodemplaat

Vanuit haar oplossingsgerichte en proactieve aanpak nam POLYTEC contact op met Total Productivity (TP) met de vraag een oplossing te vinden voor het assembleren van clips en moeren op de bodemplaat. Deze clips en moeren zijn noodzakelijk bij de montage van het paneel onder de auto. Daarnaast moet er geluidsabsorberend materiaal op dit paneel worden bevestigd om het geluidsniveau van de auto te beperken.

 

Productiviteitsdoelstelling

Vereist is dat één operator 150.000 van deze assemblages per jaar kan samenstellen die gegarandeerd voldoen aan de benodigde kwaliteit en veiligheid. Naast de voorgeschreven productiviteitsdoelstelling is gebruiksveiligheid volgens CE-richtlijnen natuurlijk essentieel.

 

Optimale productiviteit

TP heeft hiervoor een robot-cel ontwikkeld. Door gebruik te maken van een ladesysteem kunnen operator en robot tegelijk werken. Hierdoor wordt een optimale productiviteit behaald. Een flex-feeder in combinatie met vision techniek voorziet de robot van de juiste clips. Gebruik van de vision controle zorgt dat er ook andere types clips geplaatst kunnen worden wanneer dat gewenst is. Dit maakt de unit toekomstbestendig.

Flexibel machine concept

Na een grondige testperiode op locatie bij TP is de apparatuur direct na afname in productie gezet. De unit voldoet volledig aan de eisen op gebied van productiviteit en gebruikersvriendelijkheid. Ralph Stassen, Project Manager bij POLYTEC, zegt dan ook: “Deze clips mounting unit is ideaal voor ons omdat al onze operators ermee kunnen werken. Dit maakt het inplannen heel erg praktisch. De producten die POLYTEC ontwikkelt en produceert worden toegepast op diverse voertuigen. Als toeleverancier worden we regelmatig geconfronteerd met wijzigingen in het productontwerp. Het machine concept dat TP hiervoor ontwikkeld heeft, biedt ons de flexibiliteit die we nodig hebben om daar op in te spelen.”

Het resultaat van heldere communicatie

Over het gelopen traject is hij ook erg tevreden: “Door goede communicatie en documentatie tijdens het project wisten we op ieder moment waar we aan toe waren en wat we konden verwachten”.

logo Polytec logo TP

Nieuws

TP op Kunststoffenbeurs 2021

Op de Kunststoffenbeurs vind je een compleet overzicht van nieuwe machines voor de verwerking en bewerking van kunststoffen. Daarnaast vind je slimme oplossingen in kostprijs-besparing, optimalisatie van productieprocessen, productontwikkeling en smart industry.

Is one-piece-flow de heilige graal in de maakindustrie?

Met regelmaat wordt one-piece flow toegepast in de assemblage-oplossingen van Total Productivity. Maar wat is one-piece flow en is dit altijd de beste oplossing? Alex Valkering, Sales & Marketing Manager bij TP (Lean Black Belt certified), legt het u uit.

Nieuwe aanwinst: Dennis Broers-Project Engineer

Total Productivity is altijd op zoek naar talenten die een aanvulling kunnen zijn op het bestaande team. Gelukkig kunnen we daarin leunen op het netwerk van dat team, want uit dit kanaal komen vaak de meest waardevolle suggesties. We zijn dan ook erg blij met de komst van Dennis.

Use Case – One-piece-flow assemblagelijn met robot vision cell

SAG Alutech Nederland B.V. is specialist in ontwikkeling en productie van brandstoftanks, hydraulische tanks en opslagkasten van aluminium, staal en roestvrij staal voor de bedrijfswagenindustrie. Zij is een ontwikkelingspartner voor alle grote truck- en busfabrikanten.

Hun verzoek een assemblagelijn te ontwikkelen om verschillende types brandstoftanks compleet geassembleerd en Just-in-Time aan te leveren met 100% kwaliteitscontrole, is door ons als volgt uitgewerkt:

Samenwerken aan de fabriek van de toekomst

Al ruim vijftien jaar onderhouden Total Productivity (TP) en TNO een prettige samenwerkingsbasis, onder meer in het Fieldlab Flexible Manufacturing op de Brainport Industries Campus in Eindhoven (BIC). Hier worden vraag en aanbod op het gebied van digitale innovatie en robotisering met elkaar verbonden. De BIC is een inspirerende praktijkomgeving waar productiebedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen en leveranciers elkaars kennis, mogelijkheden en netwerk kunnen benutten. TP neemt deel aan het Fieldlab Flexible Manufacturing met een werkcel die is voorzien van VisualFactory (VF).

Meld je GRATIS aan bij de kunststoffenbeurs

Vacatures

Nieuwe aanwinst: Dennis Broers-Project Engineer

Total Productivity is altijd op zoek naar talenten die een aanvulling kunnen zijn op het bestaande team. Gelukkig kunnen we daarin leunen op het netwerk van dat team, want uit dit kanaal komen vaak de meest waardevolle suggesties. We zijn dan ook erg blij met de komst van Dennis.

Vacature Business Development Accountmanager

Om onze ambitieuze groeidoelstellingen op de middellange termijn te realiseren zijn wij op zoek naar een proactieve Business Development Accountmanager die affiniteit heeft met, en kennis heeft van techniek en procesoptimalisatie (Technische Bedrijfskunde, LEAN en/of QRM).

Vacature lead-engineer

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een lead-engineer. in deze functie ben je verantwoordelijk voor het (doen) bedenken, ontwerpen, engineeren van een optimaal en gebalanceerd ontwerp wat aan alle functionele-, technische-, kostprijs- en vormgevingseisen voldoet.

Vacature projectmanager

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een projectmanager. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het realiseren van technische projecten van ontwerp tot en met inbedrijfstelling bij de klant.

Vacature service-engineer / onderhoudsmonteur

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een service-engineer / onderhoudsmonteur. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het preventief en correctief onderhouden van door ons ontwikkelde productiesystemen in binnen- en buitenland.

Contact

Total Productivity BV

Kosterij 4
1721 PN BROEK OP LANGEDIJK
+31(0)226-335013
info@totalproductivity.nl
KvK-nummer: 37147324

©2021 Total Productivity BV