Total Productivity toen en nu

Philips-dochter

Total Productivity BV is ontstaan uit de voormalige Philips-dochter, toendertijd gevestigd in Alkmaar. Wikipedia omschrijft deze geschiedenis globaal als volgt:

In 1879 werd de Alkmaarsche IJzer- en Metaalgieterij opgericht, deze fabriek heeft vele producten vervaardigd, waaronder overwegbomen en seininstallaties voor de Spoorwegen. Al vlak na de tweede wereldoorlog liet Philips haar interesse blijken  in deze maatschappij door 20% van de aandelen te verwerven. In 1960 werd de fabriek een volledige Philips-dochter.

Omdat deze Alkmaarse vestiging van Philips in 1970 ook productiemachines ging vervaardigen, voorzag ze de interne Philips fabrieken vanaf die tijd wereldwijd van assemblage- en productiesystemen. Onder andere voor producten als tv, audio, video, faxapparaten en scheerapparaten.

Total Productivity is ontstaan uit de Nederlandsche Machine Fabriek Alkmaar

1990 – Nederlandse Machinefabriek Alkmaar

Begin jaren ’90 is het door Philips zelf bouwen van productie-installaties tot ‘non core’ bestempeld en verzelfstandigd onder de naam Nederlandse Machinefabriek Alkmaar (NMA). In deze periode werden binnen de sector consumentenelektronica ook niet-Philips klanten bediend. Voorbeelden zijn: Sony, Thomson, Grundig, Alcatel en Marantz.

IPA-TP neemt activiteiten NMA IA over

In 1998 is IPA Total Productivity (IPA-TP) ontstaan. Zij heeft de industriële automatiseringsactiviteit van de Nederlandse Machinefabriek Alkmaar overgenomen.

IPA is onze evenknie en tegenwoordig onze partner en stond en staat nog steeds voor onconventionele ideeën  en een innoverende aanpak in productie-automatisering. Zij concentreren zich op de landen buiten de Benelux.

2008 – Total Productivity

Total Productivity (TP) is eind 2008 ontstaan uit IPA middels een buy-out van de Benelux markt.

Total Productivy concentreert zich sindsdien op producerende bedrijven in de Benelux. De korte afstand tot de klantenkring maakt het mogelijk om intensief met de klant samen te werken en daardoor optimaal maatwerk te leveren. Dit maatwerk betreft niet uitsluitend de productie-automatiseringen, maar ook procesanalyse en de implementatie van nieuwe methodieken en mensgerichte trainingen. Total Productivity heeft een vaste klantenkring van MKB tot en met gerenommeerde marktleiders.

Nieuws

Use Case – One-piece-flow assemblagelijn met robot vision cell

SAG Alutech Nederland B.V. is specialist in ontwikkeling en productie van brandstoftanks, hydraulische tanks en opslagkasten van aluminium, staal en roestvrij staal voor de bedrijfswagenindustrie. Zij is een ontwikkelingspartner voor alle grote truck- en busfabrikanten.

Hun verzoek een assemblagelijn te ontwikkelen om verschillende types brandstoftanks compleet geassembleerd en Just-in-Time aan te leveren met 100% kwaliteitscontrole, is door ons als volgt uitgewerkt:

Samenwerken aan de fabriek van de toekomst

Al ruim vijftien jaar onderhouden Total Productivity (TP) en TNO een prettige samenwerkingsbasis, onder meer in het Fieldlab Flexible Manufacturing op de Brainport Industries Campus in Eindhoven (BIC). Hier worden vraag en aanbod op het gebied van digitale innovatie en robotisering met elkaar verbonden. De BIC is een inspirerende praktijkomgeving waar productiebedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen en leveranciers elkaars kennis, mogelijkheden en netwerk kunnen benutten. TP neemt deel aan het Fieldlab Flexible Manufacturing met een werkcel die is voorzien van VisualFactory (VF).

Is reshoring ook iets voor jouw bedrijf?

Reshoring is het terughalen van bedrijfsactiviteiten die je eerst in lagelonenlanden liet uitvoeren. Door bedrijfsactiviteiten weer naar Nederland te halen bespaar je als bedrijf kosten en heb je meer controle over de kwaliteit. Ontwikkelingsbedrijf NHN en Total Productivity helpen bedrijven de mogelijkheden van reshoring te onderzoeken.

Total Productivity bundelt krachten met Confed Group

Deze nieuwe samenwerking tussen Total Productivity en Confed Group resulteert in een geheel nieuw concept. Door samenbundeling van krachten kunnen we nu een totaalconcept in de markt zetten die volledig is toegespitst op de wensen van onze klanten

TNO ontwikkelt canvas model voor optimale samenwerking tussen mens en robot

Als onderdeel van het Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland programma van TNO hebben Alex Valkering en Hans Totté bij het RoboHouse mogen meedenken tijdens een pilot voor een nieuwe workshop. Namelijk de ontwikkeling van een canvas model waarmee de optimale samenwerking en interactie tussen mens en robot bepaald kan worden.

Vacatures

Vacature Business Development Accountmanager

Om onze ambitieuze groeidoelstellingen op de middellange termijn te realiseren zijn wij op zoek naar een proactieve Business Development Accountmanager die affiniteit heeft met, en kennis heeft van techniek en procesoptimalisatie (Technische Bedrijfskunde, LEAN en/of QRM).

Vacature lead-engineer

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een lead-engineer. in deze functie ben je verantwoordelijk voor het (doen) bedenken, ontwerpen, engineeren van een optimaal en gebalanceerd ontwerp wat aan alle functionele-, technische-, kostprijs- en vormgevingseisen voldoet.

Vacature projectmanager

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een projectmanager. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het realiseren van technische projecten van ontwerp tot en met inbedrijfstelling bij de klant.

Vacature service-engineer / onderhoudsmonteur

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een service-engineer / onderhoudsmonteur. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het preventief en correctief onderhouden van door ons ontwikkelde productiesystemen in binnen- en buitenland.

Vacature projectmonteur

Door aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een projectmonteur. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het assembleren, installeren, testen en in gebruik stellen van door ons ontwikkelde productiesystemen.

Contact

Total Productivity BV

Kosterij 4
1721 PN BROEK OP LANGEDIJK
+31(0)226-335013
info@totalproductivity.nl
KvK-nummer: 37147324

©2021 Total Productivity BV