Logo Total Productivity BV
polytec

Plaatsen van “compression limiters”

Voor een toeleverancier in de automobielindustrie hebben we een machine ontworpen voor het plaatsen van “compression limiters” in kunststof panelen.
Deze inserts zonder schroefdraad versterken het plastic zodat het product bestand is tegen de drukkracht die wordt uitgeoefend wanneer een bout wordt vastgedraaid.

Werking van de machine

Een operator plaatst per machinecyclus twee kunststof panelen in productspecifieke mallen.

De inserts worden met behulp van een trilvuller per stuk aangevoerd waarna een SCARA robot deze één voor één plaatst op 8 verschillende posities.
De machine controleert vervolgens vóór de persslag de correcte aanwezigheid van de limiters en na het persproces op juiste plaatsing van deze inserts.
Nadat de operator de panelen heeft verwijderd start de nieuwe cyclus.

Het productieproces is zodanig ingericht dat het nagenoeg onmogelijk is om fouten te maken (poka yoke).

Uniek

Het unieke aan deze machine is de nauwkeurigheid van componentplaatsing en persen van de inserts binnen de maatafwijkingen van het product. De productspecifieke mallen zijn uitwisselbaar zodat in de toekomst met een beperkte investering, de machine geschikt gemaakt kan worden voor andere producten.

Total Productivity Future Proof!

Total Productivity Future Proof!

2019 staat bij TP in het licht van een wendbare en daardoor toekomstbestendige en innovatieve organisatie. Met de door de Balm academie vormgegeven methodiek “Wendbare Medewerkers in een Wendbaar Bedrijf” wordt heel concreet gewerkt aan een sterkere organisatie die future proof is.

Met personeel dat bewust is van eigen waarden en voorkeuren. Medewerkers die weten wat er toe doet. Die zich bewust zijn van de eigen mogelijkheden om het leven naar eigen wens in te richten. Dit zijn de mensen die wij graag in ons team hebben. Met hun wendbaarheid blijft Total Productivity een organisatie die snel en effectief kan inspelen op de dynamiek van de markten en op het adopteren van de nieuwste technologieën. Innovatie als leitmotiv voor alles aspecten van ons bedrijf.
Lees hier het complete artikel >>
niek-ruis

Stelt zich voor: Niek Ruis – junior Projectmanager

Sinds 1 november mag Total Productivity Niek Ruis tot het team rekenen. Niek is afkomstig van Ammeraal Beltech in Alkmaar en was daar de afgelopen 2 jaar werkzaam als Product Specialist Synthetisch.

Niek is een ingenieur Werktuigbouw met een aanvullende opleiding tot Project management en was al een tijdje op zoek naar een baan met meer technische inhoud. Deze heeft hij nu gevonden bij Total Productivity. Onder de hoede van Joery (Brown) wordt hij bekend gemaakt met de producten en markten waar wij ons in begeven.

Op termijn wil Niek zich ontwikkelen tot de combinatie engineer/projectmanager. Daarnaast gaat hij een master opleiding doen in deeltijd.

Niek is enthousiast over de projectaanpak van Total Productivity: “Er wordt vanaf het begin met een frisse blik naar een productiemethode gekeken waarna er op de meest logische werkvolgorde wordt herontwikkeld. Daar kan ik me helemaal in vinden.” Aldus Niek Ruis.

Wij wensen Niek veel succes en ondersteunen hem graag in het vervullen van zijn ambities.
favicon-total-productivity
Kosterij 4
1721 PN Broek op Langedijk
Telefoon: 0226 - 33 50 13
info@totalproductivity.nl
Volg ons ook op social media:
youtube facebook twitter linkedin