Logo Total Productivity BV

Smart productietechnologie
maakt reshoring haalbaar

Enige tijd geleden had de KIVI Engineering Society een symposium rondom het thema: Behoud en Reshoring Maakindustrie. De circa 150 aanwezigen hebben de presentaties gevolgd van vier sprekers. Werkzaam in de wetenschap, als fabrikant, bij een onderzoeksbureau en bij het ministerie van Economische Zaken, iedere spreker belichtte het thema vanuit zijn specifieke invalshoek.


Op 16 oktober jl was er in dit kader een rondleiding bij Capi Europe. Total Productivity heeft daar bij monde van Sjaak Stoop en Michel Taken een presentatie gehouden waarin onze visie: "Smart productietechnologie maakt Reshoring haalbaar" werd toegelicht. Klik voor meer informatie over deze presentatie en voor de Haalbaarheidsstudie Reshoring op onderstaande button
reshoring-preshoring, smart productietechnologie maakt het haalbaar

Brainport Industries Campus verrijkt met Fieldlab Flexible Manufacturing

Vanaf 1 maart aanstaande zal ook het Fieldlab Flexible Manufacturing (FFM) op Brainport Industries Campus (BIC) gevestigd zijn. Het FFM is de twintigste huurder op de campus voor de high tech maakindustrie. Tot nog toe vonden de activiteiten van het in 2016 opgerichte Fieldlab verspreid over het land plaats.

Fieldlab Flexible Manufacturing (FFM)
Het Fieldlab Flexible Manufacturing is een samenwerkingsverband waarin Brainport Industries samen met Total Productivity en diverse andere bedrijven en kennisinstituten zoals Fontys, TU/e, Avans en TNO werkt aan het flexibel en volledig geautomatiseerd produceren in kleine series met behulp van robots.
Op dit moment legt de werkgroep mens-robot samenwerking van FFM de laatste hand aan haar Demonstrator. Bij de Demonstrator werken mens en robot gezamenlijk aan de assemblage van een product, ondersteund met AR projectietechnologie voor werkinstructies. Deze Demonstrator is straks ook te zien in het Fieldlab op Brainport Industries Campus.

De komst van dit Fieldlab naar Brainport representeert exact waar dit Campus voor staat, namelijk samenwerken aan een betere en nog efficiƫntere maakindustrie in Nederland.
FFM Demonstrator

Total Productivity bekwaamt zich verder in QRM

Afgelopen maand hebben wij voor onze medewerkers twee in in-huis trainingen voor de procesverbeteringsmethodiek Quick Response Manufacturing (QRM) georganiseerd. De door Leenders Consultancy gegeven training had tot doel alle medewerkers op een gelijk kennisniveau met betrekking tot QRM te brengen.

Het onderliggende doel hiervan is duidelijk:
Als wij, zoals wij in onze pay-off vermelden, werkelijk een bijdrage willen leveren aan het verbeteren van de productiviteit van onze klanten, dan moeten wij op ieder moment en op ieder niveau een volwaardige gesprekspartner zijn. Het doorgronden van de uitdaging en het in staat zijn om het door ons te leveren productiesysteem ook te beschouwen in het kader van procesanalyses en Continue Verbeter Proces (CVP) technieken als Lean of QRM, zijn dan cruciaal.

Doorlooptijdreductie, flow in het proces, kosten versus kwaliteit, systeemdynamica en seriegrootte, onze-piece-flow, reservecapaciteit, responstijd, teambenadering, QRM-werkcel, kostendenken versus tijddenken, wachttijden en nog veel meer aspecten zijn de revue gepasseerd om inhoud te geven aan het begrip van QRM.

Het verworven inzicht wordt niet alleen gebruikt om klantenprocessen beter te duiden, er zijn binnen Total Productivity al aspecten meegenomen en toegepast in de eigen CVP processen! Op dus naar de volgende verdiepende training!
Workshop Quick Response Manufacturing
favicon-total-productivity
Kosterij 4
1721 PN Broek op Langedijk
Telefoon: 0226 - 33 50 13
info@totalproductivity.nl
Volg ons ook op social media:
youtube facebook twitter linkedin