Logo Total Productivity BV

Ontwikkelen assemblagesysteem en het verkorten van de time-to-market

thyssenkrupp en Total Productivity gaan samen de uitdaging aan!

Total Productivity (TP) is trots een tweetal assemblagelijnen van thyssenkrupp Stairlifts uit Krimpen aan den IJssel, in opdracht gekregen te hebben.

De assemblage van aandrijvingsmodules en een nieuwe assemblagelijn voor de stoelen met oog op de toekomst.

ThyssenKrupp one-piece-flow en VisualFactory

De projectleider van TP, Remco Bliek: “Twee elementen zijn bijzonder: een product moet voor een aantal details vaak eerst nog de design-freeze fase passeren. Aan ons de uitdaging om in deze fase de interfaces tussen product en productiesysteem te bewaken. En de ontwikkeling en bouw zonder onnodige vertraging door te zetten. Met als einddoel een snellere productiestart en marktintroductie in de toekomst mogelijk te maken.

Daarnaast onderscheidt de nieuwe productielijn zich, door de turnkey integratie van digitale werkinstructies. Integratie met het ERP systeem zorgt ervoor dat er One-Piece-Flow geproduceerd kan worden. De assemblage operators krijgen op ieder moment de juiste order- en productinstructies gepresenteerd. Met de software van Visual Factory worden een aantal op lean principes gebaseerde modules toegepast, zoals Andon call support en in-line kwaliteitsborging.”

Meer informatie over parallel ontwikkelen van product en proces >>

Michel Taken is de nieuwe Sales Manager van TP

TPmtaken
Sinds April 2017 is Michel Taken werkzaam bij Total Productivity in de rol van Sales Manager. Michel was vanaf 2002 in dienst bij M&G Group en heeft daar diverse functies vervuld. In zijn laatste functie als Commercieel Directeur OEM bij dit bedrijf, dat rookgasafvoer, luchttoevoer en luchtdistributie ontwikkelt en fabriceert, was hij verantwoordelijk voor de verkoop en business development in Europa, Azië en de USA.

Al tijdens zijn studie is Michel geïnteresseerd in productie-technologie en
-automatisering. Dit is gedurende zijn carrière alleen nog maar versterkt; Michel is namelijk van mening dat uitbesteden naar lagelonenlanden geen oplossing is voor de lange termijn en heeft deze mening dan ook nooit onder stoelen of banken gestoken.

Ook in zijn vorige job heeft hij gekozen voor productie in eigen land, waarbij efficiency door automatisering waar mogelijk, korte (logistieke) lijnen in combinatie met goede kwaliteit en leverbetrouwbaarheid de voorkeur hadden boven offshoring. Tegenwoordig zie je steeds meer bedrijven hun productie terug halen uit die lagelonenlanden, toch ook een signaal dat Michel oog heeft voor de situatie.

Omdat Michel al enige tijd werkzaam is kan hij een goed beeld geven wat hij kenmerkend vindt aan TP, hij noemt hier de directe manier van werken, snelle reactietijd, creativiteit en lean management.

Zelf verwacht Michel een bijdrage te kunnen leveren aan het verbreden van het netwerk en de klantportfolio van Total Productivity door versterken en verbreden van de huidige basis en het aanboren van nieuwe markten. Hij is pas tevreden als TP in de toekomst een “matter of course” genoemd gaat worden als het gaat om productiviteitsverhoging.

Een ambiteus streven waarin wij hem graag ondersteunen.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaand geïnteresseerd geraakt zijn neemt u dan gerust contact met hem op:
Michel Taken
Sales Manager Total Productivity BV
Tel.:0226-335017
Mob.:06–15016147
Email: m.taken@totalproductivity.nl
linkedin
favicon-total-productivity
Kosterij 4
1721 PN Broek op Langedijk
Telefoon: 0226 - 33 50 13
info@totalproductivity.nl
Volg ons ook op social media:
youtube facebook twitter linkedin